Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

10 greșeli, care te împiedică să slăbești

20.03.2015

Ești dedicată dietei tale dar nu vezi nicicum rezultatele? Atunci asigură-te că nu faci una dintre greșelile cheie, care te împiedică de fapt să pierzi în greutate sau de fapt să pierzi aceste ultime 2-3 kilograme, care se încăpățânează să stea agățate

1 Combinațiile dietei sunt incompatibile

Faci parte din persoanele care au încercat o dietă nouă an după an? Știi toate dietele care există și totuși greutatea ta merge jos-sus? Chiar dacă ești o specialistă în diete, este posibil să fi folosit anumite elemente ale unei diete care de fapt nu se potrivesc împreună.

  • De exemplu: ești la o dietă discociată iar în ziua în care ar trebui să mănânci doar carne dar în aceeași zi mănânci si legume sau carbohidrați pentru că ”merge și așa” atunci anulezi dieta.

Continua schimbare a dietelor și a meniurilor pentru a pierde în greutate, nu este o decizie bună. O dietă bazată pe suplimente alimentare poate pune corpul în echilibru. Cu toate acestea dacă dieta este schimbatp în mod constant atunci organismul suferă un șoc de fiecare dată iar kilogramele vor rămâne.

Găsește un regim alimentar care ți se potrivește și ține-l cel puțin 3 luni.

2 Nu ai grijă să consumi suficient calciu

Ești vegană sau pur și simplu nu îți place laptele sau produsele lactate? Poate ai un deficit de calciu! Cercetările au arătat că femeile slăbesc mai ușor dacă consumă în fiecare zi 1000 mg de calciu (o cană cu lapte, un iarut sau două felii de brânză)

Dacă nu îți plac produsele lactate, încearcă să mănânci mai multe legume cu frunze verzi, migdale, broccoli..

3 Ai mai mult de 6 mese pe zi

Da, este adevărat că suntem încurajați să avem 5-6 mese pe zi, deoarece ar ajuta la accelerarea metabolismului. Ceea cen u este neapărat adevărat! Chiar dacă mănânci 2-3 mese pe zi, metabolismul rămâne același. Este important să avem 3 mese principale pe zi și 2 gustări care contau în legume, fructe sau nuci dar nu în cantitate exagerată. Altfel organismul se obișnuiște cu o masă constantă și va fi aprovizionat cu prea multă insulină, ceea ce poate duce la acumularea de grăsime în abdomen și nu numai.

Cele trei mese principale pe zi ar trebui să fie alcătuite din alimente de înaltă calitate, aportul de legume și fructe proaspete să fie de 1/3 iar de proteine la fel. Doar atunci când îți este foame poți apela la gustările dintre mese- un pumn de nuci/midale, un măr, un morcov.

4 În weekend te lăfăi

Weekend-ul, motiv de bucurie! Așa este, dar nu exagera cu răsfățul! Un pic de plăcintă de mere de acolo, o bere de acolo, niște cartofi prăjiți ca la mama, un prânz în familie sau cu musafirii. Puțin pot rezista tentațiilor alimentare, cel mai bine ar fi să ai o zi pe săptămână în care îți alegi un fel de mâncare care îți place, important este să nu exagerezi cu porțiile.

Dacă tot păcătuiești, măcar fă-o cu cap! La picnic, servește o bucată de grătar, o linguriță de plăcintă, iar în ziua respectivă ai grijă să nu exagerezi cu alimentația. 

5 Nu mănânci suficiente proteine

Atunci când dorim să pierdem în greutate, apelăm la dietă și la exerciții fizice. Dar deseori uităm să introducem proteinele în alimentație, iar acest lucru îngreunează pierderea în greutate, exercițiile fizice vor fi mai puțin eficiente. În plus proteinele ne oferă sațietate pentru mai mult timp, ideal pentru slăbire nu?

Încearcă să consumi proteine la fiecare masă: iarut, ouă, proteine vegetale sau smoothie cu proteine din zer, carne, pește, legume, nuci., semințe. Toate acestea conțin o mulțime de proteine!

6 Te aflii sub un stres constant

Atunci când suntem stresați, echilibrul corpului nostru este complet distrus. Toxinele își fac apariția imediat, prin urmare corpul nostru nu poate asimila corect alimentele ingerate. O dată cu stresul avem parte de somn mai puțin- care afectează în mod direct pierderea în greutate. Atunci când suntem sub influența stresului, mâncăm de asemenea mai mult.

Dacă dorești cu adevărat să slăbești trebuie să cauți o cale în care să găsești echilibrul. Găsește-ți timpul pentru plimbări, meditație, yoga, hobbiuri. Acordă-ți 15 minute doar pentru tine, în fiecare zi.

7 Nu mănânci suficiente legume și fructe

Fiecare persoană are plăcerile ei alimentare, dar legumele și fructele sunt extrem de importante, mai ales dacă vrei să slăbești. În timpul dietei, corpul eliberează toxine, care pot încetini metabolismul, în plus acest lucru ne poate face mai puțin rezistenți la boli.

Fructele și legumele conțin antioxidanți valoroși care duc la creșterea rezistenței, dar de asemenea promovează și revitalizează metabolismul, care este prietenul cel mai bun în timpul dietei. În fiecare zi încearcă să mănânci cel puțin 3 porții de fructe și 5 de legume.

8 Nu mănânci destule fibre

Alimentele cu care ne hrănim nu trebuie să stea în corpul nostru mai mult de 24 de ore. În caz contrar, încep să se formeze gaze și bacterii periculoase care pot duce la balonare și disconfort.

Întotdeauna– mai ales când ești la dietă, trebuie să mănânci foarte multe fibre, deoarece îți vor ține de foame mai mult timp dar îți vor ajuta și digestia. Fulgi de ovăz la micul dejun, o mulțime de fructe și legume proaspete în timpul zilei, iar la cină poți alege salate sănătoase.

9 Te bazezi exclusiv doar pe dietă

Desigur, dieta este extrem de importantă pentru pierderea în greutate și remodelarea corporală. Dar fără exerciții fizice, procesul merge mult mai lent, iar în cele din urmă progresul se oprește complet. Exercițiile regulate accelerează metabolismul și cresc masa musculară.

De două ori pe săptămână încearcă un antrenament de forță iar de trei ori pe săptămână încearcă saă faci antrenament cardio câte o jumătate de oră. 

10 Te cântărești în fiecare zi

Este bine să ai un control al greutății, dar atunci când te cântărești în fiecare zi te poți demotiva foarte ușor. Greutatea poate oscila de la zi la zi, în funcție de ce mâncăm, retenția de apă, hormoni, stres. Prin urmare este absurd să te cântărești în fiecare zi. Dacă o faci o dată pe săptămână poți avea surprize extrem de plăcute! 

Fii consecventă în dietă, exerciții fizice și ia-ți angajament. Ai încredere în tine și cântăreștete o dată pe săptămână.