Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

30 de minute de mers pe zi pot reduce riscul apariției de cancer la sân.

26.09.2014

Mișcarea este cheia vieții.  Iar mersul pe jos intră în categoria exercițiilor „contra gravitației” care au nenumărate efecte benefice pentru sănătate. Este sigur, simplu, nu are nevoie de practică fiind o formă de activitate fizică accesibilă tuturor. Mai nou cercetătorii au descoperit și alte efecte benefice cu impact major asupra sănătății persoanelor de sex feminin, în special în prevenția unor forme de cancer printre care se numără și cel de sân. 

Se pare că dacă mergi pe jos timp de oră și jumătate pe zi, elimini posibilitatea de a dezvolta cancerul de sân. Și acest lucru este valabil pentru toate grupele de vârstă afirmă oamenii de știință americani de la universitatea din Carolina de Nord.

Potrivit cercetătorilor, persoanele active sunt mai puțin predispuse la formarea de țesut adipos. Acesta crește secreția hormonilor estrogeni care, la rândul lor, sunt implicați în mecanismul de formare a tumorilor la sân.

Rezultatele studiului

Studiul efectuat a analizat stilul de viață a peste 3000 de femei cu vârsta între 20 și 98 de ani, peste 1500 dintre ele fiind deja diagnosticate cu cancer la sân. Voluntarele au fost întrebate câtă activitate fizică obișnuiau să facă într-o săptămână. Ele au luat în calcul inclusiv efortul pe care îl depuneau în timp ce făceau curățenie prin casă.

S-a observat că cele mai multe femei suferind de cancer făceau mișcare mai puțin de zece ore pe zi.

De aceea este bine să-ți faci timp pentru sănătatea ta și să te gândești că mersul pe jos te poate ajuta să-ți îmbunătățești condiția fizică dar să te și protejezi împotriva cancerului mamar. Se recomandă astfel ca o persoană cântărind 50 de kg să consume în medie 45 de calorii pentru fiecare kilometru parcurs pe jos, iar o persoană de 55 de kilograme - 48 de calorii; 65 kg - 55 de calorii si 75 kg - 62 de calorii.

Și nu uita mersul pe jos poate fi extrem de benefic și pentru prevenire cancerului de colon, pentru îmbunătățirea circulației și tonifierea musculaturii.