Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

8 alimente care ne ajută să curățăm colonul

03.02.2017

Este crucial pentru menținerea stării generale de sănătate să avem un sistem digestiv curat și detoxifiat. Din păcate, puține persoane realizează importanța detoxifierii colonului. Toxinele din mediu și din hrană se acumulează în intestine, inclusiv în colon și conduc la apriția problemelor digestive. Din fericire, curățarea colonul este foarte simplă, de fapt există alimente care are au această capacitate. 

Iată o listă cu 8 alimente care elimină toxinele din colon și ajută la îmbunătățirea digestiei, pierderea kilogramelor în plus și te ajută să ai mai multă energie.

Probioticele

Alimentele probiotice sunt acelea care conțin bacterii benefice, după fermentare. Iaurtul este cel mai renumit probiotic. Bacteriile bune din iaurt ajută la îmbunătățirea digestiei.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un binecunoscut antioxidant, acesta are și proprietatea de a curăța colonul și de a îndepărta toxinele, contribuind astfel la îmbunătățirea digestiei.

Merele și oțetul de mere

Fibrele sunt bine cunoscute că ajută la îmbunătțirea digestiei, iar merele le conțin din plin. Merele sunt bogate în pectină, un agent de îngroșare care contribuie la eliminare toxinelor din colon prin legarea acestora de materialul excretat. Proprietăți de detoxifiere au și sucul natural de mere, cidrul și oțetul de mere.

Apa

Consumarea cantității necesare de apă este probabil cea mai simplă cale de a-ți curăța colonul. Apa este necesară de asemenea pentru digestia fibrelor, consumarea fibrelor fără un consum aferent de apă conduce la constipație. Consumă cel puțin 8 pahare de apă pe zi, iar dacă crești consumul de fibre pe zi, crește direct proproțional și consumul de apă.

Lămâie

Lămâia nu este doar bogată în vitamina C, este de asemenea benefică digestiei. De fapt, este recomandat ca fiecărui pahar de apă să i se adauge o felie de lămâie. Consumarea apei cu lămâie dimineața va contribui la detoxifierea tractului digestiv.

Verdețuri cu frunze de culoare verde închis

Verdețurile cu frunze de culoare verde închis sunt bogate în fibre, acestea fiind esențiale în procesul de curățarea a colonului și pentru o digestie sănătoasă. Și nu doar atât, ele sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Ele sunt mai bune consumate în stare crudă decât gătite, iar dacă le combinați cu ulei de măsline, lămâie sau oțet, absorbția nutrienților este facilitată.

Aloe Vera

Sucul de aloe vera are puternice proprietăți detoxifiante și antiinflamatorii.

Avocado

Fructul de avocado este bogat în fibre și grăsimi sănătoase, care contribuie benefic la tranzitul intestinal și detoxifierea colonului.

 

Butifar este recomandat în caz de diareeconstipațiesindrom de colon iritabil, boli intestinale inflamatorii cronice, balonare și dureri în zona abdominală