Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

8 moduri de a ameliora arsurile în stomac

04.07.2016

Ești printre cei care uneori experimentrează disconfort provocat de arsurile în stomac sau esofag? Dacă da, noi îți dăm câteva sfaturi despre cum poți ameliora și elimina neplăcuta senzație.

Arsurile în stomac și esofag sunt cauzate de refluxul gastric în esofag (partea anatomică care face legătura între gură și stomac). În esofag, refluxul gastric vine în contact cu membrana mucoasă foarte sensibilă, care nu este adaptată la un astfel de nivel de aciditate, astfel provocând iritații și senzația de arsură. Statisticile arată că circa 40% dintre adulți experimentează cel puțin o dată pe lună arsuri la stomac. Mai frecvent poate apărea la vârstnici și gravide.

Cum poți ameliora arsurile în stomac?

Dacă ai probleme frecvente cu arsurile în stomac, este indicat să consulți totuși un medic pentru a se evita complicații medicale grave. În caz contrar, dacă ele apar ocazional, atunci este esențial să ai o alimentație echilibrată. Citește aceste 8 sfaturi utile pentru a afla mai multe:

Mănăncă mese mici

Mesele bogate pun presiune asupra mușchiului sfincter care previne, în mod normal, scurgerea conținutului stomacal în esofag. Când stomacul este prea plin, din cauza presiunii sfincterul se deschide și permite accesul acidului gastric în esofag. Așadar mănâncă mese mici, de mai multe ori pe zi și mestecă bine mâncarea.

Evită alimentele asociate cu arsurile în stomac

Cea mai frecventă cauză a arsurilor în stomac este consumul de alimente grase, condimentate, roșii, ceapă, usturoi, cafea, ceai, băuturi carbo-gazoase, ciocolată.

Nu mânca înainte de culcare

Dacă mănânci înainte de culcare posibilitatea de a avea arsuri la stomac crește. Așadar este recomandat ca ultima masă să fie consumată cu 3 ore înainte de culcare.

Nu fă exerciții imediat după masă

Este indicat a se efectua exercițiile fizice după circa 2 ore de la ultima masă consumată. De asemenea nu este indicat ca după ce mănânci să te întinzi, deoarece astfel conținutul stomacul poate ajunge cu usurință în esofag.

Somnul cu perna înclinată

Arsurile în stomac apar în statistici ca fiind una dintre cauzele insomniilor, conform datelor reyultă faptul că 80% dintre persoanele care experimentează arsuri la stomac le au în timpul nopții. În cazul în care dormi ai trunchiul ridicat în timp ce dormi, ar fi indicat să schimbi poziția pernei sau  să achizționezi o pernă specială pentru astfel de probleme.

Excesul de greutate

Greutatea în exces exercită o presiune în plus asupra stomacului. Efecte similare au și hianele prea strâmte în jurul taliei, curele strânse prea tare.

Fumatul și consumul de alcool

Mucoasa stomacului și a esofagului sunt iritate de fumul de țigară și alcool.

Consumă antiacide pentru a reduce și elimina siptomele

AntiAcid de la Sensilab este un produs nou care atenuează rapid și eficient arsurile în stomac. Datorită compiziției sale inovatoare, acșionează imediat după ingestie, neutralizează excesul de acid gastric și contribuie la funcționarea normală a enzimelor digestive. Tabletele pot fi de asemena dizolvat într-un pahar cu apă, facilitând astfel consumul acesteia și pentru persoanele acre au probleme în a înghiți capsulele. Produsul nu conține săruri de aluminiu.