Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Acneea la adulți- ce e de făcut?

03.10.2016

Dacă ai avut vreodată un coș, atunci știi cât de frustrant este până găsești o soluție care să funcțineze cu adevărat (dacă nu ai avut niciodată coșuri, felicitări: ești cea mai norocoasă persoană!) Piața de produse cosmetice este foarte variată, ceea ce face ca alegerea corectă să fie și mai grea. Despre acnee au fost formulate multe mituri, care sunt adevărate și care nu, află mai jos:

Dieta nu afectează acneea

Cercetătorii au demonstrat că există o legătură între alimentație și apariția acneei. Un studiu efectuat pe 200 de persoane a scos în evidență faptul că cei care au consumat mai mult zahăr, produse lactate și grăsimi nesănătoase au prezentat mai frecvent acnee moderată spre severă.

Dacă suferi de acnee nu ar trebui să mănânci ciocolată

Chair dacă există o legătură directă între alimentație și acnee, nu înseamnă că ciocolata este primul vinavat. În principiu orice aliment cu indice glicemic ridicat crește nivelul de cortizol din sânge și agravează acneea, iar carbohidrații rafinați cauzează creșterea nivelului de insulină care duce la creșterea screției de sebum și colmatarea porilor. Dar vestea bună este că: POȚI SĂ MĂNÂNCI CIOCOLATĂ! Consumul de ciocolată neagră 70% este recomandat de medicii dermatologi.

Acneea este o prblemă adolescentină

Un studiu efectuat pe 1000 de adulți a reliefat faptul că: 50% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 și 39 ani, 35% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 și 39 ani și 26% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 ani au probleme cu acneea. Fluctuațiile hormonale cauzează producția ridicată de sebum care duce la inflamarea porilor și apoi la acnee.

Machiajul înrăutățește acneea

Este adevărat că unele proudse de machiaj pot colmata porii și pot favoriza apariția acneei, dar produsele bune de machiaj pot îmbunătăți calitatea pielii. Pudrele de față care conțin anumite minerale (siliciu, dioxid de titan, oxid de zinc) sunt benefice pielii. Mai mult de atât, o pudră bună absoarbe grăsimea de pe față, care în exces ar colmata porii.

Cremele cu protecție UV colmatează porii

Există două tipuri de creme pentru protecție solară: cele care oferă protecție chimică –adică absorb rzele UV (conțin oxibenzon sau avobenzon) și cele care oferă protecție fizică- adică reflecă razele UV (conțin diozid de titan și ozid de zinc). Unele creme din categoria celora care oferă protecție chimică pot irita pielea, cauzând inflamații ale acesteia, însă cele din categoria celor fizice pot oferi un real ajutor: oxidul de zinc este capabil să elimine bacteriile care contribuie la apriția acneei.

Pasta de dinți poate vindeca coșurile

Pasta de dinți conține bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, alcool, mentol, uleiuri esențiale și triclosan, care ingrediente pot usca coșurile. Dar dermatologii avertizează: pasta de dinți nu este creată pentru piele, de aceea aplicarea acesteia pe piele poate duce la apriția altor probleme.

Expunerea la soare vindecă acneea

Expunerea la soare poate reduce inflamțiile din organsim, iar acneea fiind o inflamație este redusă și aceasta. Dar specialiștii avetizează:  o expunere prelungită la soare duce la deteriorarea colagenului din piele, proteină responsabilă cu fermitatea și elasticitatea pielii, iar ca urmare pielea va arăta îmbâtrânită.

Nu îți speli fața suficient

Nu ar fi minunat dacă coșurile ar dispărea când ne spălăm pe față la fel ca și fondul de ten? Ei nu dispar, și mai mult de atât, o spălare exagerată poate agrava problema, prin dehidratarea pielii și stimularea acestea să producă și mai multă grăsime.

Când storci coșurile acestea dispar

Mâinile jos! Un coș dispare de la sine în 2-3 zile, dacă îl storci poate dura luni până se vindecă. În plus prin soarcere se traumatizează pielea care poate duce la infecții și inflamații.

Stresul poate cauza acnee

Stresul crează dezechilibre hormonale, care pot conduce la acnee. Încearcă să folosești tehnici de relaxare pentru a eliminarea stresului.

Sensilab recomandă Cerin Acne Solution -are efect triplu în lupta împotriva coşurilor. Produsul a entuziasmat 95% dintre persoanele care l-au încercat.

  • previne apariţia coşurilor şi a acneei
  • reduce şi calmează roşeaţa, care însoţeşte apariţia coşurilor
  • accelerează regenerarea pielii afectate de acnee
  • regenerează şi detoxifică celulele pielii
  • calmează pielea în zonele inflamate
  • protejează celulele pielii împotriva stresului oxidativ