Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Alifii 100% naturale pentru răni, dureri și umflături

13.11.2014

Tratarea rănilor, a durerilor și umflăturilor este un demers delicat care trebuie abordat cu seriozitate și promptitudine pentru a preveni complicațiile ulterioare ce pot apărea. Din fericire există foarte multe remedii pe care le poți aplica chiar la tine acasă și multe dintre ele sunt naturiste. Îți prezentă în rândurile de mai jos câteva dintre acestea

Alifie pe baza de suc de varză

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 100 ml suc de varză;
  • 1 linguriță rachiu de secară;
  • 1 linguriță de miere;
  • 1 lingură de untură de porc;
  • 1 linguriță ceara de albine;
  • 2 linguri germeni de porumb; 

Sucul de varză se amestecă cu mierea și rachiul după care se pun pe foc până

aproape atinge punctul de fierbere. Amestecul nu trebuie să dea în clocot. Într-un alt vas se amestecă untura cu ceara de albine și germenii de porumb și se pun la încălzit la foc mic, fără a lăsa amestecul să fiarbă. Când e cald preparatul se toarnă peste amestecul din suc de varză și se lasă la răcit. Se toarnă apoi în cutii de plastic sau borcane și se păstrează în frigider pe o durată de 2-3 luni.  Cu alifia obținută se unge pur și simplu zona afectată cu un strat subțire, masând ușor pielea. 

Alifie din frunze de nuc.

Se prepară din 15 grame de frunze verzi de nuc, macerat 7 zile la temperatura camerei în 10 ml de ulei de floarea soarelui. Preparatul se pune la baie de apă 3 ore și apoi se adaugă 15 grame de ceară de albine. Se pune din nou preparatul la baie de apă încă jumătate de oră, după care se omogenizează bine.  Se unge locul afectat cu alifia astfel obținută.

Alifie de rostopască.

Se prepară o alifie din 30 de grame de pulbere de rostopască, 15 grame de vaselină, 15 grame de lanolină și 5 picături de acid fenic. Se unge rana cu aceasta alifie și se acoperă cu un pansament. Se lasă pe piele 2-3 zile apoi se schimbă.

Alifie de gălbenele.

Se iau 2 pumni de flori, frunze si tulpini, se vor tăia mărunt, se vor pune în 1 kg unt, margarina sau untură de porc, fără sare, 50 g ceara de albine, iar cu o lingură din lemn se va amesteca pana capătă culoarea maronie, apoi se lasă la macerat până a doua zi, când se încălzește si se strecoară prin tifon. Se tine la frigider în borcane sau cutii.