Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

De ce este greu să ai un aport suficient de vitamine?

15.04.2020

Te-ai întrebat vreodată de ce este nevoie să ne luăm toate vitamine și mineralele necesare din hrană (sau din razele de soare în cazul vitaminei D)? Răspunsul corect nu este “deoarece corpul nostru nu le produce singur”. Aceasta este doar o consecință. Răspunsul adevărat este că de-alungul evoluției nu a fost nevoie, aportul era suficient din hrană. Dar ce s-a schimbat

De-alungul evoluției, omul s-a dezvoltat într-un mediu generos în vitamine și minerale, iar toate nevoile zilnice de nutrienți erau asigurați din hrană.

Corpul nostru este o mașină perfectă de economisire a energiei. Dacă poate primi energie din altă parte, o va folosi imediat pentru a economi costurile de producere internă a energiei.

De ce este problematică incapacitatea omului de a produce vitamine?

În secoul 21 solul este mult mai sărac în minerale, agricultura intensivă a redus semnificativ cantitățile de nutrienți din fructe, legume și cereale.

Circa 60% dintre europeni nu se expun suficient la soare, ceea ce conduce la carența de vitamina D – singura vitamină pe care corpul nostru o poate sintetiza în prezența razelor de soare.

Cei 4 factori majori care contribuie la lipsa vitaminelor și mineralelor

Probabil deja știi ce factori cauzează carențele de vitamine și minerale, dar probabil nu știi statistica.

DIETĂ DEXECHILIBRATĂ

Mai multe de 85% dintre europeni nu consumă doza zilnică recomandată de 5 fructe/legume diferite pe zi și nizi doza recomandată de 400 de grame pe zi (și aici nu intră cartofii sau alte amidonoase)

STRESUL CONSTANT

Expunerea constantă la stres nu doar că slăbește sistemul imunitar dar solicită doze mai ridicate de vitamine și minerale - în special cele care protejează celulele împotriva efectului nociv al radicalilor liberi. Este estimat că aproximativ 75% dintre oameni sunt supuși la stres constant.

LIPSA SOMNULUI

Lipsa somnului este o sursă majoră de stres auspra organismului. Lipsa somneului afectează activitatea hormonală, de asemnea hormonii responsabil cu digestia. Oamenii de știință apreciază că mai multe de 30% dintre oameni au lipsa de somn pe perioade extinse.

GREUTATEA EXCESIVĂ

În primul rând, acesta este un factor de risc pentru carența de vitamina D. Persoanele obeze au riscul de carență de vitamina D de 35% mai mare decât persoanele cu greutate normală și cu 24% mai ridicat decât persoanele cu exces de greutate. În al doilea rând, cauzează o stare de dezechilibru hormonal și metabolic (= organismul nu funcționează la capacitate optimă) de unde va rezulta incapacitatea de a utiliza nutrienții în mod corespunzător. Peste 51% dintre europeni au exces de greutate și peste 20% sunt obezi. Incidența mondială a obezității s-a dublat între anii 1980 și 2008, este avertismentul Organizației Mondiale pentru Sănătate.

Soluția: redu carențele cu multivitamine de calitate

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață este schimbarea dietei. De mare ajutor în acest sens sunt și suplimentele de calitate cu multivitamine care acoperă 100% doza zilnică de vitamine.

Essentials Multivitamine & Minerale oferă toate cele 13 vitamine esențiale, zinc și seleniu pentru sistemul imunitar, și magneziu pentru relaxare musculară în doar 1 capsulă!

 

Multivitamine & Minerale

Vitamine și minerale- doza zilnică necesară într-o singură capsulă.

Multivitamine & Minerale -38%

Pret normal: 79,00 RON

Prețul tău: 49,00 RON

× Închide