Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Avocado, fructul vieții!

11.12.2014

Avocado este un fruct miraculos originar din Mexic și Guatemala care aparține familiei Lauracae împreună cu scorțișoara, camforul  și dafinul. Consistența sa untoasă și gustul său specific îl fac similar oleaginoaselor precum nucile și semințele

Avocado poate fi folosit într-o mulțime de posibilități de la măști pentru ten și întrebuințări medicale până la diverse specialități culinare, ornamente și dulciuri. Află din rândurile de mai jos de ce este avocado special și cum te poate ajuta în menținerea sănătății. 

Avocado și frumusețea

Consumat frecvent, acest aliment bogat în grăsimi sănătoase și vitamina E ajută la menținerea hidratării pielii și previn procesul de îmbătrânire a acesteia.  Se poate folosi cu succes și extern în special pentru tenul uscat folosindu-se următoarea mască: 2 linguri de avocado pastă se amestecă cu 2 linguri de miere și una de oțet de mere sau zeamă de lămâie după care se aplică în strat subțire pe gât și pe față vreme de 20 de minute. La final se înlătură cu puțin ceai de mușețel și tenul tău va fi ca nou!

Tratamente interne cu avocado

Prevenirea cancerului.  Combinația unică de antioxidanți, vitamine (A,C,E) și minerale( seleniu și zinc) fac din avocado un elixir al sănătății și un aliat în lupta pentru prevenirea cancerului. Cele  mai evidente efecte antitumorale le are în prevenirea cancerelor hormono-dependente cum ar fi cel de sân, ovarian,  de col uterin și de prostată. 

Colesterol și trigliceride mărite.  Consumul regulat de avocado va duce la normalizarea valorilor colesterolului și a trigliceridelor datorită unei substanțe numite beta-sitosterol. Cercetătorii au arătat în urma studiilor efectuate că o cură de câteva săptămâni cu avocado poate reduce cu până la 15% trigliceridele și cu 17% colesterolul total. 

Sterilitate la bărbați și femei. Grăsimile mononesaturate din compoziția fructului de avocado îmbunătățesc calitatea spermei.  În cazul femeilor ajută la reglarea ovulației și la producerea mucusului cervical esențial în procesul concepției. 

Sindrom de malabsorbție.   Consumul frecvent de avocado favorizează asimilarea anumitor vitamine și minerale. Într-un studiu făcut pe voluntari, medicii au demonstrat că jumătate de avocado consumat la o masă crește cantitate de licopen și vitamina A absorbite din hrană. 

Cum să introduceți fructele de avocado în dietă? 

Ele pot fi consumate în stare crudă, individual sau în salate, asezonate cu sare și piper, sirop de arțar sau diverse ierburi aromatice.  Pot fi consumate și ca desert în diverse rețete de prăjituri shake-uri proteice sau  preparate la blender.