Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale rădăcinii de MACA

01.02.2016

Maca intră în categoria superalimentelor. Este o plantă rădăcinoasă, originară din Peru, a cărei popularitate a crescut foarte mult în lumea occidentală. 

Ce este Maca?

Maca, cunoscută și ca ginsensgul peruvian, este o plantă care crește în munții Anzi și aparține aceluiați grup de plante din are face parte și ridichea. În Peru, această plantă este cultivată  și utilizată de mii de ani. Tradițional, maca este preparată în diferite feluri și poate fi consumată coaptă, prjită sau fiartă. Maca are o valoare nutrițională foarte ridicată și conține mulți acizi grași, aminoacizi, minerale și vitamine. Rădăcina este transformată sub formă de pudră și este utilizată în scop medical sau ca și supliment alimentar.

5 Beneficii ale rădăcinii de Maca

Beneficii nutriționale

Maca conține vitamine, minerale (potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc), enzime și aminoacizi. Este o importantă sursă de vitamine din complexul B, fiind ideală pentru persoanele cu dietă vegană.

Stimulează funcția sexuală

Maca este recunoscută și ca un afrodisiac, stimulând libidoul.

Crește nivelul de energie

Rădăcina de maca conține fitoestrogeni care acționează ca și un antidepresiv și îmbunătățesc  starea de bine, de asemnea reduce oboseala și crește abilitățile cognitive.

Îmbunătățește fertilitatea

Rădăcina de maca crește calitatea spermei, motilitatea și volumul acesteia, ridicând astfel șansele de concepție. De asemenea reglează acitivitatea hromonilor sexuali.

Îmbunătățește sănătatea femeilor și ciclul mentrual

Rădăcina de maca ajută la eliminarea durerilor mentruale și a crampelor. De asemenea atenuează simptomele menopauzei. Mai mult de atât, datorită conținutului de calciu și magneziu protejează oasele și reduce riscul de osteoporoza.

Cum se utilizează Maca?

Maca se găsește în comerț sub formă de pudră care poate fi adăugată la smoothieuri, sucuri, salate, deserturi, lapte  etc.