Bio: plan de meniu pentru o săptămână
Este bine să ştim ce înseamnă un meniu bio pentru a putea face alegerile cele mai bune pentru propria noastră sănătate şi a familiei noastre. Alimentele bio sunt produsele alimentare care au fost crescute folosind practice ecologice, fără a se utiliza pesticide, substanţe chimice sau hormoni.
Când spunem meniu bio ne gândim la alimentaţia sănătoasă, naturală fără a fi forţate să crească. Cum fiecare dintre noi îşi doreşte să fie sănătos şi energic şi să îşi detoxifieze organismul, noi îți punem la dispoziţie un plan de meniu pentru o săptămână:
LUNI
Mic dejun: Humus (năut, ulei de măsline, usturoi, lămâie, pastă de susan, sare, piper)
La prânz: Salată de roșii cu avocado (avocado, roşii, usturoi, ceapă, zeamă de lămâie, ou)
Cina: Păstrăv la grătar cu legume mixte gratinate (păstrăv, lămâie, morcov, ardei, fasole verde, porumb, caşcaval bio)
MARŢI
Mic dejun: Pateu de dovlecel cu mărar ( 1dovlecel, mărar, zeamă de lămâie, ceapă, ulei de măsline, 1 linguriţă chimen, piper)
Prânz: Supă cremă de linte ( 1 kg linte roşie germinate, ceapă, morcovi)
Cina: Sote de legume (dovlecei, morcovi, ciuperci, 1 ardei galben şi 1 roşu, condimente)
MIERCURI
Mic dejun: Grâu cu miere,stafide şi nuci ( grâu, stafide, nuci mărunţite, miere, mirodenii)
Prânz: Salata de dovlecei şi legume marinate ( dovlecel, ardei gras, ulei, ceapa albă, condimente)
cina: Spanac (spanac, praz, usturoi,ulei, mărar, faină, condimente)
JOI
Mic dejun: Plăcintă cu morcov (foi plăcintă, unt, zahăr, morcov râs, ulei, vanilie, bicarbonat de sodiu)
Prânz: Cartofi umpluţi cu ciuperci (cartofi, unt, ciuperci, piper, mărar)
Cina: Piept de curcan servit cu legume la grătar gratinate (piept de curcan, ardei, ceapă, ciuperci, dovlecel, vinete, sos roşii, caşcaval)
VINERI
Mic dejun: Plăcintă cu măsline (foi de plăcintă, măsline fără sâmburi, ulei, ceapă, mentă verde)
Prânz: Cartofi în crustă de mălai ( cartofi medii, o mână de mălai, rozmarin, ulei de măsline, condiment, usturoi)
Cina: Pastă de măsline cu ţelină (măsline, ţelina, ceapa roşie, ulei de măsline, usturoi, pătrunjel, 1 ardei roşu)
SÂMBĂTĂ
Mic dejun: Salată de fructe (portocale, căpşuni, kiwi, lămâie, miere, frunzuliţe de mentă, coniac)
Prânz: Ciorbă cu ghimbir şi avocado (ulei de măsline, ghimbir, curmale uscate, ţelină, morcovi, conopidă, avocado, pătrunjel verde)
Cina: Dovleac copt cu usturoi şi busuioc (dovleac, ulei de măsline, sare, busuioc uscat)
DUMINICĂ
Mic dejun: Salată fresh (morcovi, mere, alune tocate, sfeclă roşie, iaurt slab)
Prânz: Salată de năut (roşii, castraveţi, ceapă verde, mentă, năut, pătrunjel, ulei de măsline)
Cina: Ghiveci de legume (cartofi, dovlecei, morcovi, mazăre, roşii, usturoi, praz, ardei verde, ulei, ceapă, sare, piper, dafin, mărar şi pătrunjel).