Căderea părului la femei explicată - de ce cade părul și ce poți face pentru a împiedica acest lucru

Nu te panica, noi avem răspunsurile.

Pentru o femeie, căderea părului este unul dintre cele mai înspăimântătoare lucruri care se pot întâmpla. Căderea părului nu afectează sănătatea, dar afectează încrederea în sine. Pentru bărbați un păr mai rar sau chiar lipsa acestuia este social acceptată, în timp ce pentru o femeie lucrurile sunt un pic mai complicate.

image

Dacă ai observat că în perie sau în cadă găsești păr, nu te îngrijora - căderea părului este o parte normală din viața oricărei persoane, zilnic se pierd circa 100 de fire de păr! Îngrijorarea apare atunci când părul cade mai mult decât de obicei sau începe să devină vizibil mai rar când te privești în oglindă.

Am discutat cu experții noștri această problemă pentru a afla părerea lor și cum se poate rezolva această problemă, și am primit răspunsuri...

Află care este cauza căderii părului

Uneori poate fi vorba despre o predispoziție genetică sau cauza poate fi stresul, alimentația nesănătoasă, unele diete pentru slăbire sau probleme cu tiroida.

Ce înseamnă predispoziție genetică?

În general căderea părului cauzată de predispoziția genetică are un tipar, începe din zona tâmplelor și se îndreaptă către creștetul capului. Conform experților predispoziția genetică poate fi accelerată de anumiți factori externi, precum alimentația dezechilibrată sau stresul.

Stresul

Stresul cauzează multe probleme de sănătate și nu este nicio surpriză că stresul este una dintre cauzele principale ale căderii părului. În cazul unor situații foarte stresante, circa 40% din firele de păr intră în faza latentă și vor sta astfel pentru 3-4 luni, apoi părul va cădea masiv.

Stresul constant cauzat de activitățile de zi cu zi joacă un rol important în sănătatea părului. În situații de stres nivelul de cortizol crește mult peste nivelul normal, iar dacă stresul este constant și nivelul de cortizol este constant crescut. Cortizolul va afecta activitatea tiroidei, aceasta conduce la dezechilibru hormonal, iar una dintre consecințele dezechilibrului hormonal este căderea părului.

Alimentație dezechilibrată

Nu obișnuiești să mănânci micul dejun? Ei bine află că nu îți faci un bine!  Nutriția și sănătatea părului sunt strâns conectate. Părul este un țesut neesențial, deci dacă nu ai un aport suficient de nutrienți, organismul va redirecționa nutrienții doar către organele vitale, iar părul va fi ultimul la rând.

Se recomandă să îți începi ziua cu un mic dejun bogat (ouă, iaurt, fructe), iar dacă între mesele principale resimți foamea, nu ezita să consumi o gustare ușoară (un pumn de migdale sau nuci, un măr sau 2 pătrățele de ciocolată neagră).

Consumă un supliment alimentar natural și eficient

Deficiențele de vitamine și minerale (fier, vitamina B12 și zinc) cauzează masiv căderea părului. Dacă nu ai o dietă bogată în nutrienți îți recomandăm suplimentarea alimentației cu produse de calitate.

Te regăsești în cele descrise mai sus? Cauți un remediu natural care să te ajute? Jeleurile Fabulous Hair sunt soluția! 

Produse pentru tine