Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Cafeaua cu cardamom: bombă pentru slăbire

05.11.2014

Cafeaua cu aromă de cardamom este un simbol al ospitalității arabe și se servește de regulă în ocazii speciale. Ea se prepară la ibric, pentru a avea acel guler de caimac fără de care arabii spun că ar fi o cafea „dezbrăcată”.  El este un ingredient cu proprietăți terapeutice deosebite fiind considerat „regele condimentelor” în India pentru parfumul său intens și unic. Află în rândurile de mai jos de ce este atât de apreciat și cum te poate ajuta să slăbești.   

Cardamomul accelerează metabolismul.

Cafeaua cu cardamom reprezintă o adevărată topitoare a grăsimilor dacă se vor folosi semințele măcinate odată cu cele de cafea. Se recomandă folosirea semințelor de la cel puțin o teacă de condiment, însă nu mai mult de trei teci.

Are proprietăți diuretice.  

Fiind un foarte bun detoxifiant, cardamomul are și efecte benefice ajutând la eliminarea apei din organism și curățarea tractului urinar, înlăturând  reziduurile, sarea, toxinele și infecțiile din organism.

Puternic antioxidant.

Bogat în uleiuri volatile, vitamine și minerale, cardamomul combate eficient radicalii liberi eliberați de organism în urma procesului de slăbire. De asemenea el are și un puternic efect anticancerigen, antibacterian cu intense efecte antiinflamatorii.

Combate eficient oboseala și menține tonusul cerebral.

Curele de slăbire pot fi adesea istovitoare datorită energiei pe care o consumă organismul în transformările prin care trece. Cardamom-ul te va ajuta să ai un tonus ridicat, poftă de viață, luptând cu eficiență chiar și împotriva depresiei.

Precauții.

Este recomandat să nu se consume mai mult de două cești de cafea cu cardamom pe zi întrucât poate avea efect iritant, nefiind recomandată celor care suferă de sindromul colonului iritabil.