Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Carnea și pericolele ascunse din ea!

05.05.2014

Carnea este fără doar și poate un aliment indispensabil sănătății omului omnivor, mai ales în perioada de creștere și dezvoltare fizică și psihică. Bogată în vitamine și minerale esențiale organismului uman ea trebuie să facă parte din alimentația noastră.

Odată cu epoca industrializării și a producției în masă, carnea de orice tip ar fi ea a devenit o bombă cu efect întârziat.

Te invit să descoperi în rândurile de mai jos care sunt pericolele ascunse in carne și cum te pot afecta.

  1. Carnea de pui. De departe cel mai consumat tip de carne, puiul poate deveni inamicul tău culinar.  Un raport al ANPC arată că în România ultimilor 5 ani peste 40% din carnea de pe piață a conținut sare în exces, amidon peste limita maximă admisă dar și apă, crescând greutatea produsului cu până la 50%.  Mai mult decât atât, carnea de pui conține cantități mari de hormoni de creștere ceea ce poate cauza pubertate precoce, risc crescut de cancer la sân și prostată.
  2. Carnea roșie.  În această categorie intră carnea de vită adultă, de bivol, de cal, de oaie, de rață, de porumbel și vânatul cu pene. Regimul alimentar bazat pe consumul exagerat (8-10) ori pe săptămână) duce la înrăutățirea sănătății pe termen lung, precum și la scurtarea perioadei de viață cu 10 ani, spun specialiștii. Carnea roșie este bogata in grăsimi saturate și colesterol, care joacă un rol important în dezvoltarea bolilor cardiace coronariene. Fierul non-hem din carnea roșie poate provoca oxidarea celulelor atunci când carnea este gătită la temperaturi crescute.
  3. Carnea tocată.  Disponibilă pe piață în mai multe variante ( ambalată, vărsată, proaspătă sau congelată), cel mai adesea ea este aleasă de către noi după cum arată si după ceea ce scrie pe etichetă.  Aceste două elemente sunt adesea înșelătoare deoarece comercianții înlocuiesc carnea de calitate superioară cu cea de calitate inferioară, o substituie cu cea a unui alt animal sau o comercializează deja alterată.
  4. Nitrații și nitriții din carne.  De obicei carnea si preparatele din carne fără nitriți au un aspect urât spre deosebire de cea care îi are în compoziție și care este mai roșie și mai apetisantă. După decenii de studii - unele contestate de industrie - medicii au descoperit că nitriții sunt una din cauzele principale ale cancerului în întreaga lume.

 Tu câtă carne consumi zilnic?