Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Cât e de sănătos să ne expunem prelungit la soare?

23.05.2016

Sezonul de bronzare a început! Cu toții ne dorim să obține bronzul perfect, strălucitor și uniform. Dar cât de mult este indicat să ne expunem la soare? Unde se află granița de la siguranță la risc?

Cercetătorii și medicii declară la unison că soarele poate deveni inamicul numărul 1 al frumuseţii şi al sănătăţii pielii, atunci când expunerea este excesivă şi fără fotoprotecţia corespunzătoare. 

Razele UV sunt vinovate de îmbătrânirea prematură a pielii şi de apariţia cancerului cutanat.

Este important să reţii că dorinţa de a te bronza nu ar trebuie să îţi pună în pericol sănătatea pielii.

O expunere bruscă şi prelungită la soare nu poate avea decât efecte negative, iar arsurile sunt cele mai comune. O bronzare progresivă oferă pigmentului protector timp suficient să se activeze.

Expunerea la soare trebuie să fie limitată şi chiar evitată în intervalul 11:00 - 16:00, atunci când cantitatea şi intensitatea razelor UV este maximă. În schimb, poți să te bucuri protecţia umbrei naturale: arborii pot reduce puterea razelor cu aproximativ 60%. Din păcate nu există protecţie solară totală. Evitarea supraexpunerii rămâne regula esenţială pentru o piele sănătoasă.

Există substanţe capabile să anihileze radicalii liberi şi actiunea lor nocivă şi cresc toleranţa pielii la soare, printre acestea este și astaxantinul.

Ce este astaxantinul?

Corpul uman nu poate sintetiza  astaxantin, de aceea, pentru a avea un aport zilnic suficient de astaxantin avem nevoie de suplimente alimentare. Cele mai comune resurse de astaxantin sunt somonul, creveții sau penele păsării flamingo.  Cea mai mare concentrație de astaxantin se află în specia de microalge Haematococcus pluvialis. Puterea naturală a acestei alege este reflectată de asemena de culoare ei, portocaliu foarte puternic, la granița cu roșu. 

Adeseori, astaxantinul este supranumit ”regele” carotenoizilor  deoarece este de 10 până la 100 de ori mai puternic decât orice alt carotenoid, precum beta-caroten sau lycopenul.

Datorită proprietăților antioxidante și capacității de blocare a razelor UV,  astaxantinul reduce ridurile, îmbunățește nivelul de hidratare al pielii și elasticitatea.

Cui îi sunt indicate suplimentele alimentare cu astaxantin?

Sportivilor– Astaxantin va crește forța și anduranța fiecărui atlet. Mai mult de atât, va preveni durerile musculare ce apar după activtățile sportive, iar mușchii se vor regenera mai repede.

Persoanelor cu piele sensibilă- Protejează pielea împotriva razelor UV și de asemenea încetinește apariția semnelor îmbătrânirii, reduce ridurile, zonele inchise de sub ochi, reduce petele de pe față și oferă pielii elasticitate.

Persoanelor care se expun mult la soare– Astaxantin acționează ca și un paravan solar intern. Hidratează pielea și o protejează împotriva pericolelor pe care expunerea prelungită la soare le ascunde.

Sensilab îți recomandă ALL IN A DAY Astaxantin:


  • ingredientele naturale 100%
  •  cel mai puternic antixodant natural,care este:
  • nu se poate transforma în pro-oxidant, astfel nu poate deveni dăunător organismului;
  • este potrivit pentru vegani, deoarece conține extract dintr-o micoalgă și capsule din celuloză naturală 100%;
  • conține astaxantin pur și produs natural, care satisface nevoile zilnice ale fiecărui individ;
  • utilizat zi de zi asigură toate benficiile compusului pentru organism;
  • nu afectează ficatul și rinichii;
  • nu irită mucoasa stomacală;
  • se absoarbe rapid și are efect de cum este ingerat.