Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Cât de periculos poate fi balsamul de rufe?

14.05.2014

Când spunem balsam de rufe , atunci sigur ne ducem cu gândul la confort şi prospeţime. 

Acesta are multe proprietăţi benefice pentru hainele noastre:

  • reduce electrizarea lor;
  • face fibrele moi şi plăcute;
  • le da hainelor un miros plăcut, dar iată că există şi situaţii când acesta nu este recomandat.

La microfibre nu se pune balsam de rufe, deoarece acestea au o mare capacitate de absorbţie şi o capacitate crescută de izolare termică iar atunci când sunt în contact cu balsamul de rufe, hainele din microfibre pierd aceste proprietăţi, distrugând fibra.

Prosoapele nu se tratează cu balsam, principalul lor scop este să fie puternic absorbante, iar dacă sunt tratate cu balsam această proprietate a lor scade. Pentru a le menţine moi şi pufoase, fără a utiliza balsamul, este să le clătiţi în apă curate în care aţi adăugat puţin bicarbonat de sodiu.

Unele dintre ingredientele unui balsam pot acţiona ca iritanţi, iar altele, ca alergeni, în cazul persoanelor cu pielea sensibilă. Studii au arătat ca balsamurile fac hainele mult mai inflamabile. Surfactantii folosiţi în fabricarea balsamurilor rămân în fibre, separându-le printr-un proces asemănător modului în care se resping magneţii cu polii la fel. Vulnerabile în faţa focului sunt în mod deosebit ţesăturile pufoase, din bumbac sau din lână.

Balsamul de rufe-substante dăunătoare:

  • Cloroform, este o substanţă care a fost folosită pe post de anestezic între anii 1800 şi 1900. Apoi s-a descoperit potenţialul său de a cauza aritmie cardiacă fatală;
  • Alcool de benzil, aceasta a fost legată de cancerul pancreatic;
  • Acetatul de etil, este periculoasă pentru ochi şi tractul respirator. Poate cauza probleme de sănătate legate de ficat şi rinichi, precum şi dureri de cap şi pierderea conştiinţei
  • Etanolul, o altă substanţa care dăunează organismului şi anume cauzează problem ale sistemului nervos central.

Dacă folosiţi aceste produse, substanţele chimice ajung pe produsele dumneavoastră de igienă personală, precum prosoapele, lenjeriile, pijamale şi haine în general. Astfel acestea sunt absorbite prin piele în corp. De asemenea, ele sunt inhalate cu fiecare respiraţie. Aceste substanţe sunt proiectate în aşa fel încât să rămână în haine o lungă perioadă de timp şi apoi să se elimine treptat în aer. Deveniţi astfel fără să ştiţi, poluatori constanţi ai mediului personal dar şi al celor din jur.

Urmările pot fi devastatoare pentru organism, care este supus unui atac permanent cu aceşti invadatori chimici.