Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Cele mai frecvente greșeli în igiena intimă

14.06.2016

De multe ori credem că știm totul în materie de igienă, dar după ce discutăm cu specialiștii ne dăm seama că comitem greșeli majore, care pot conduce la infecții vaginale și urinare repetate.

În perioada verii aceste infecții sunt mai frecvente, favorizate fiind de vremea caldă și de umezeală. Acestea sunt mediul ideal pentru dezvoltarea exacerbată a candidei și a unor bcaterii. Infecțiile pot fi prevenite prin menținerea zonelor problemă aerate și uscate. 

Care sunt cele mai frecvente greșeli de igienă intimă care conduc la infecții?

Stăm prea multe ore pe scaun

Poate fi vorba de servici sau pur și simplu o întâlnire cu prietenii, însă în amblee cazuri dacă stăm prea mult pe scaun reducem fluxul de aer, iar astfel crește temperatura și umiditatea, mediu favorabil pentru dezvoltarea microbiană. Așadar încearcă să faci pauze, să te ridici de pe scaun, să te plimbi. Element favorizant infecțiilor sunt și hainele prea strâmte și din materiale sintetice.

Folosirea prea mult a săpunului

Vaginul are mecanismele proprii de curățare prin secrețiile pe care le produce. De aceea nu este nevoie de dușuri interne, de spălări repetate în acceași zi și utilizarea prea mult a săpunului/gelurilor de duș. Se estimează că 40% dintre femei cu vârsta cuprinsă între 15-44 ani folosesc în mod excesiv servețele de igienă intimă.

Curățarea incorectă

Adeseori infecțiile cu E. coli sau stafilococi se datorează contactului cu materii fecale, acest lucru fiind posibil din cauza faptului că curățarea nu se face din față spre spate. De asemenea se recomandă utilizarea hărtiei igienice fără parfum și care nu este albită cu clor.

Igiena incorectă în timpul menstruației

În timpul menstruației abosrbantul trebuie schimbat la fiecare cel puțin 4 ore, acest lucru va împiredica dezvoltarea bacteriilor și favorizarea infecțiilor. Este de asemenea indicată folosirea absorbantelor din bumbac și fără parfumuri.

Utilizarea lenjeriei de corp sintetice

Este recomandată utilizarea lenjeriei de corp din bumbac deoarce aceasta permite pielii să respire și nu menține umezeala.

Depilare la timpul nepotrivit

Depilarea se efectuează cu cel puțin o zi înainte de a merge la plajă, piscină, etc. După depilare pielea este iritată și este sensibilă la infecții.

Nu usca costumul de baie pe tine!

Costumul de baie ud permite dezvoltarea fungilor și bacteriilor. Ia întotdeauna un costum de baie de rezervă.

Combate infecțiile cu produse naturale 100%!

Urifar

  • După numai 30 de minute înlătură senzaţia de arsură care însoţeşte inflamaţia
  • Vindecă în mod eficient infecțiile urinare
  • Previne reapariţia infecțiilor urinare

30 Days Candida Solution

  • Elimină înmulţirea excesivă a candidei
  • Atenuează și îndepărtează toate simptomele asociate cu proliferarea candidei
  • La achiziţionarea pachetului veţi primi o broşură cu sfaturi şi un regim alimentar adaptat