Chisturile ovariene, tratamente naturiste

Chisturile ovariene sunt o problemă frecventă ce poate apărea la orice vârstă atât la femeile mature cât și la adolescente

image

Dezechilibrele hormonale și stilul de viață la care este supus femeia modernă ( stresul psihic crescut, alimentația nesănătoasă, lipsa exercițiului fizic, lipsa relaxării, utilizarea necontrolată a anticoncepționalelor, a medicației antidepresive)  au făcut ca această afecțiune să fie foarte răspândită.

Din fericire există o mulțime de căi de atac naturiste care te pot scăpa de intervenția chirurgicală, chiar dacă medicina alopată le blamează.

Supozitoarele cu rășină de brad și propolis.  Acestea se găsesc aproape la toate magazinele naturiste și au în compoziție extract de propolis, extract uleios de rășină de conifere, unt de cacao și ceară de albine. Se administrează intra-vaginal sau intra-rectal având proprietăți antiinflamatorii, antiseptice și cicatrizante, antitumorale și imunomodulatoare datorită conținutului de quercitină și acid cafeic.

Năpraznicul, antitumoral eficient. Studiile efectuate de cercetători arată că năpraznicul conține oligoelemente care stimulează oxigenarea celulară, având acțiune benefică atât în cazul tumorilor maligne sau benigne. Planta are și efect antiinflamator ajutând la calmarea durerilor pelvine. Pentru chisturi ovariene se administrează pulbere de năpraznic pe o perioadă de cel puțin șase luni ( 3-4 lingurițe pe zi).

Zmeurul, reglator hormonal.  Atât tinctura cât și pulberea din muguri de zmeur sunt recomandate pentru tot felul de probleme ale aparatului genital datorită conținutului bogat de fitoestrogeni, substanțe care ajută la reglarea nivelului progesteronului și la stimularea funcției ovariene.

Ceai de salvie. Tratamentul se administrează pe stomacul gol și durează trei luni de zile, având efecte ample de armonizare la nivel hormonal, influențând atât producția glandelor endocrine, cât și receptorii diferiților hormoni.

Băi de șezut.  Sunt extrem de eficiente mai ales dacă se recurge la plante precum coada-calului, coajă de stejar, salcie sau coada șoricelului. Băile pot avea o durată de aproximativ 20-30 de minute și trebuie făcute în fiecare seară.

Comprese cu bitter suedez. Zona în care se află chistul se va unge mai întâi cu cremă de gălbenele, pentru a împiedica uscarea pielii datorită alcoolului conținut de bitter. Se stropește o bucată de vată suficient de mare cu bitter și se aplică pe locul respectiv.  Se acoperă totul cu o folie din plastic și se lasă să acționeze timp de 4 ore fără a fi nevoie de repaus în pat. 

Produse pentru tine

CONTROLUL POFTELOR
-67%
Preț special 125,90  RON Preț obișnuit 381,14  RON
Vezi produsul
PĂR ȘI PIELE
-54%
Preț special 124,99  RON Preț obișnuit 268,99  RON
Vezi produsul