Cum te ajută colagenul să ai grijă de articulațiile tale

Durerile articulare constituie o mare problemă în viaţa de zi cu zi, limitându-ne activitatea atât la serviciu, cât şi în timpul liber. Mobilitatea optimă a membrelor este rezultatul unor articulații sănătoase și flexibile.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină structurală fundamentală care formează țesutul conectiv, și este o componentă vitală a articulațiilor, oaselor, mușchilor, tendoanelor și pielii.

Câte tipuri de colagen există?

Există 3 tipuri de colagen (I, II  și III) care se regăsesc în organismul nostru. Colagentul de tip II este cel mai abundent și menține sănătatea și funcționarea articulațiilor.

Ce efect are colagenul asupra articulațiilor?

Colagenul este o componentă vitală a articulațiilor. Cercetările au arătat că creșterea aportului de colagen în alimentație poate contribui la îmbunătățirea sănătății articulațiilor prin accelerarea procesului de reparare celulară la nivelul cartilajelor.

Cantitatea de colagen din organsim scade odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce face ca incidența afecțiunilor articulare, precum este artrita, să fie mai ridicată la persoanele în vârstă.  Deterioarea colagenului este prima dată vizibilă pe piele, prin apariția ridurilor, carențele din articulații, mușchi, țesut conectiv și cartilaje nu sunt vizibile, însă lasă amprente asupra stării de sănătate.

Au fost efectuate studii clinice pe 2 loturi de persoane, primul lot a primit suplimente alimentare cu colagen de tip II iar al doilea lot a primit placebo. În urma analizelor a reieșit faptul că în grupul care a primit suplimente cu colagen a apărut o îmbunătățire în starea subiecților, chiar la unii dintre ei s-au ameliorat simptomele asociate cu osteoartrita.

Surse de colagen

Gelatina este produsul cel mai abundent în colagen. Fiertura din oase de pui sau mamifere este cea mai bună sursă naturală de colagen.

Rezultate optime se obțin prin consumarea suplimentelor alimentare cu conțintu de colagen de tip II. Este indicat ca suplimentul să fie ales pe criteriul calității.

Sensilab îți recomandă FlexiForce Comfort, un supliment alimentar natural, pe bază de colagen de tip II.

FlexiForce Comfort previne apariția proceselor inflamatorii în articulații, cu doar o capsulă pe zi!