Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Cum afectează lenjeria intimă sănătatea genitală?

24.07.2014

Atunci când mergeţi să vă cumpăraţi lenjeria intimă trebuie să fiţi foarte atente. Este indicat să nu se folosească lenjerie intimă strâmtă. De aici riscaţi să vă alegeţi cu iritaţii.

Cu cât vaginul este mai expus cu atât predispoziția către numeroase infecții crește, de aceea chiloții de tip tanga ar trebui să fie evitați. În plus, chiloţii tanga în combinaţie cu pantalonii strâmţi, care au fost şi sunt la modă în ultimii ani, nu lasă pielea să respire, iar umezeala rămâne prinsă acolo.

Purtaţi o lenjerie intimă lejeră care trebuie să fie din bumbac natural. 

La ce probleme vă expuneți?

Răspândirea bacteriei E.coli, aceasta bacterie este cel mai des întâlnită în colon, însă din cauza chiloţilor tanga poate ajunge foarte uşor în uretera, vezica, vagin şi tot mai departe dacă nu este depistata.

Multe persoane cred că poţi face hemoroizi din cauza chiloţilor tanga. Acest lucru nu este adevărat, însă chiloţii tanga pot exacerba această problemă. Aşadar, dacă ai hemoroizi, cel mai bine este că pe perioada tratamentului să renunţi la chiloţii de acest gen.

Vaginita, este descrisă din punct de vedere medical ca fiind o iritaţie a vaginului. Este întâlnita foarte des la femei. Dacă echilibrul florei bacteriene este deranjat apare vaginita.

Act sexual neplăcut însoţit de durere;

În unele cazuri apare şi sângerarea vaginală, rareori febră, frisoanele.

Migrarea bacteriilor, facilitată şi de faptul că unele dintre ele (precum Proteus şi Escherichia coli) prezintă mobilitate; microorganismele care fac parte din flora endogenă (normală) a zonei anale devin patogene la nivel genital, astfel că transmiterea lor creşte atât riscul infecţiilor urinare, cât şi al afectării aparatului reproducător.

Specialistii ne recomandă sa incercăm sa evităm purtarea lenjeriei din  materiale sintetice precum lycra sau spandex întrucât nu permit pielii să respire şi creează un mediu umed, propice dezvoltării bacteriilor şi ciupercilor în zona intimă. În acest sens, cea mai bună alegere rămâne lenjeria din bumbac.