Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Cum poți scăpa de cearcăne?

28.05.2014

Cearcănele se formează datorită mai multor factori asupra cărora uneori nu avem control. Unii dintre noi se aleg cu cearcăne de la orele prelungite la serviciu, de la nopțile nedormite de stres sau de căldură, alții au o predispoziție genetică și au petele inestetice vineții sub ochi chiar și dacă dorm 12 ore pe noapte. Pentru toate aceste situații există soluții. Te invit să le descoperi și tu din rândurile de mai jos.

Sucul de cartofi. Cartoful este o legumă bogată în vitamine și minerale care face minuni în cazul tenului obosit, luminând pielea afectată de cearcăne. Spală și curăță un cartof după care taie-l rondele și aplică feliile proaspete pe ochi, lăsându-le să acționeze 30 de minute. La final, îndepărtează-le și clătește-ți ochii cu apă rece. În aproximativ o săptămână vei vedea și rezultatele pozitive.

Feliile de castraveți.  Rămân în categoria celor mai eficiente tratamente anticearcăn, deoarece au în compoziție 95% apă dar și un conținut bogat de cupru. Acesta favorizează formarea colagenului, de care pielea din jurul ochilor are mare nevoie. Se aplică reci.

Hidratarea este foarte importantă.  Consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi te va ajuta să ai un ten mai luminos și mai bine hidratat. Evită cafeaua, cola  sau băuturile  alcoolice.

Ceaiul verde.  Poți utiliza pliculețele de ceai folosit, care se aplică peste ochi. Cafeina din ceaiul verde ajută la micșorarea vaselor de sânge de sub piele și înlătură cu eficiență cearcănele.

Mare atenție la soare.  Încercați să  purtați întotdeauna ochelari protectori chiar și iarna dacă este soare. Acesta usucă pielea și determină depigmentarea acesteia ceea ce face ca estomparea cearcănelor să devină mult mai grea.

Folosește anticearcăne.   Acestea trebuie alese în funcție de textură. Anticearcănele cu o textură mai groasă sunt potrivite pentru acoperirea petelor roșii și a cearcănelor pronunțate iar cele cu o textură ușoară se folosesc pentru acoperirea micilor imperfecțiuni ale tenului.

Folosește creme pe bază de ulei de migdale și niacinamidă. Cea din urmă este un derivat al vitaminei B3 care are rol de iluminare a pielii și are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce o transformă într-un tratament ideal contra ochilor umflați și a cearcănelor pronunțate.

Tu ce trucuri cunoști pentru a combate eficient cearcănele?