Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Cum scapi de respirația urât mirositoare?

03.03.2014

Halitoza  așa cum este numită respirația urât mirositoare,  este rezultatul acțiunii întreprinse de bacterii în gură, pe limbă și amigdale sau din cauza altor afecțiuni ale organismului tău de care vei afla din cele ce urmează.

              

Cum poți să știi dacă respirația ta este urât mirositoare?

Simptomele sunt în general următoarele: limba și dinții uscați, limba grea și amăruie dimineața la trezire, gust metalic sau acrișor în gură.              

Care sunt cauzele halenei?

Cea mai comună cauză a respiraţiei urât mirositoare este igiena bucală deficitară.  Totuși există și alte cauze pe care foarte mulți dintre noi nu le luăm în seama. Acestea se referă la diverse afecțiuni medicale cum ar fi: sinuzitele, refluxul gastroesofagian, abcese dentare, insuficiența hepatică și cea renală precum și administrarea unor medicamente precum antihistaminice, antihipertensive  si antibiotice. 

Remedii eficiente împotriva helenei 

Periază-ți corect dinții. Un periaj care să curețe corect dinții  ar trebui să dureze cel puțin cinci minute și este recomandat ca acest lucru să se facă minim de două ori pe zi. Medicii  stomatologi recomandă să ne spălăm pe dinți după fiecare masă. 

Curăță delicat limba de cel puțin două ori pe zi și folosește ața dentara.  În acest mod vei reuși să înlaturi peste 80% din biofilmul bacterian, resturile și mucusul existent. Nu uita și de ața dentară care reușește să curețe mai bine decât periuța spațiile interdentare. 

Fă gargarisme înainte de culcare .

Folosește apă de gură sau ceaiuri cu proprietăți antibacteriene pentru a-ți curăța cavitatea bucală zilnic.  La ora actuală există pe piață o  mulțime de ape de gură dovedite a fi eficiente în reducerea halenei. Ele conțin ingrediente active care reduc acumularea plăcii dentare, adică stratul lipcios care se acumulează în timp pe dinți. 

Bea multa apă și alege să manânci sănatos.

Prin hidratarea permanentă a cavității bucale te ferești de ceea ce se numește xerostomie (uscarea excesivă a gurii) și reușești să menții astfel un nivel de salivă optim care curăță obrajii și dinții de resturile alimentare. O alimentație  bazată pe fructe și legume în special cele cu frunze verzi care conțin o hemoproteină cu proprietăți alcaline numită clorofilă, te poate ajuta enorm întrucât clorofila neutralizează toxinele care provoacă halena.           

Tu ce trucuri folosești?