Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

De ce ar trebui să bei suc de sfeclă roșie?

22.08.2014

Plină de vitamine și fibre, de un roșu aprins, și dulce ca o pară coaptă, sfecla roșie are proprietăți curative ieșite din comun. Rezistentă la frig și consumată de obicei fiartă sau crudă în combinație cu alte rădăcinoase, sfecla roșie conține o multitudine de vitamine și minerale care o impun drept un adevărat aliment-minune

Sucul de sfeclă roșie și proprietățile sale.

Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat de către orice persoană și se poate combina și cu alte rădăcinoase precum morcov, țelină și de ce nu chiar cu suc de măr. Sfecla roșie nu numai că protejează organismul de răceli și gripe, de accidente cardiovasculare, reglează tranzitul intestinal, ci are și proprietăți anticancerigene datorită pigmentului care îi dă culoarea atât de puternică și de minunată, betacianina.

Astfel sucul de sfeclă de roșie:

  • Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol și la vindecarea gutei;
  • Împiedică formarea cheagurilor de sânge și depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
  • Abundă în vitamine precum B1, B2, B2, C și acid folic, extrem de benefice pentru organism.
  • Conține aminoacizi, esențiali în dezvoltarea și menținerea țesutului muscular.
  • Conține iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.
  • Conținutul crescut de potasiu din sfeclă, ajută la întărirea mușchiului inimii.
  • De asemenea, sucul de sfeclă roșie este cunoscut pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale și, prin urmare, previne atacurile de inimă și bolile cardiovasculare.           

Cât de mult suc de sfeclă ar trebui să consumăm?

1-2 pahare de suc de sfeclă consumat în fiecare zi pare să aibă un efect semnificativ pentru îmbunătățirea presiunii sângelui. Conform Dr.Oz, majoritatea medicilor au fost de-a dreptul surprinși de cât de puțin consum din acest suc a fost nevoie pentru a vedea îmbunătățiri reale.

Are consumul de suc de sfeclă efecte secundare?

La 15 % dintre persoanele care consumă sfeclă roșie, urina capătă o culoare roșie, care nu arată vreo intoxicație sau vreo afecțiune, ci doar o incapacitate parțială a organismului de a asimila anumiți nutrienți din sfeclă. Aceasta se numește beturie. 

Consumul excesiv de suc de sfeclă roșie (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale. La doze mari de suc de sfeclă roșie consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greață.