Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

De ce nu este bine să te demachiezi dimineața?

01.06.2015

Demachierea este o problemă de interes pentru toate femeile dornice să aibă  un ten sănătos, luminos și cu ceva ani mai tânăr.

Un studiu recent arată că o treime din femei adorm de cel puțin două ori pe săptămână fără a apuca să se mai demachieze. Ele recurg la acest procedeu dimineața , ceea ce poate avea efecte devastatoare asupra frumuseții și tinereții tenului. 

Ce trebuie să știi?

Pielea noastră este un organ viu, de aceea trebuie să-i respecți particularitățile, fiziologia și ritmul. Dermatologii susțin că între orele 22 și 3 noaptea, ea se reface în profunzime în special datorită dormitului când întreg organismul nostru își încarcă bateriile pentru o nouă zi. Fibrele de elastină se regenerează în timpul somnului, se umplu pur și simplu, iar configurația lor devine geometrică și conferă  rezistență. 

Astfel o noapte bine dormită, duce la creșterea imunității și refacerea țesuturilor precum și la menținerea elasticității și sănătății tegumentare.   A te culca cu fața plină de machiaj va face ca acest proces să fie cu mult îngreunat, poate chiar stopat, ceea ce poate avea repercusiuni negative asupra tenului pe termen lung.

Ce poți face?

Întotdeauna trebuie să folosești un demachiant blând cu acțiune hipoalergenică și asta în fiecarea seară, nu dimineața, dar și în alte situații precum:

-          Când vii acasă de la serviciu;

-          Dacă îți simți fața încărcată de excesul de machiaj, praf, transpirație, fum de țigară etc.

-          Înaintea unui tratament cosmetic;

-          Înaintea efectuării de exerciții fizice; 

Indiferent de tipul de demachiant pe care îl folosești trebuie neapărat să-ți speli fața dimineața  cu apă din belșug și să folosești o apă din petale de flori care face minuni tonificându-ți tenul și dându-i strălucire toată ziua. Aceasta va calma iritațiile, favorizează circulația, regenerează țesuturile, luptând cu eficiență împotriva îmbătrânirii. 

Tu  obișnuiești să te demachiezi dimineața?