Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

De ce vitamina C nu vindecă răcela?

24.11.2014

Contrar credinței populare, dozele mari de vitamina C nu este de cele mai multe ori cel mai bun mod de a depăsi răceala. În timp ce suplimentarea cu vitamina C oferă suport pentru sistemul imunitar la unele persoane, dar odată ce răceala este instalată nu te va ajuta să treci peste mai repede.

Potrivit unui studiu care a implicat mai mult de 11000 de adulți, suplimentarea cu vitamina C nu reduce incidența răcelii sau infecțiile tractului respirator la majoritatea adulților.

Cu toate acestea, persoanele care se află sub stres sau care nu consumă o cantitate adecvată de fructe și legume, suplimentarea cu vitamina C pare să ofere unele beneficii de protecție și reduce riscul de apariție a răcelilor.

Totodată, studiul a arătat că o dată ce simptomele răcelii apar, dozarea cu vitamina C nu va afecta durata sau gravitatea unei răceli comune. Din moment ce răcelile sunt cauzate de viruși, antibioticele care combat bacteriile nu vor ajuta de asemenea.

În schimb, aceste remedii naturale vor scurta durata ți gravitatea răcelii și gripei:

Zinc

Zincul este un mineral esențial care joacă un rol important pentru imunitate. Cei care evită în general carnea, se supun unui risc a deficienței de zinc. Doza zilnică recomandată este de 15 mg /zi.

Studiile arată că un consum adecvat de zinc sau suplimentarea cu zinc, nu numai că previne debutul răcelii și gripei dar reduce durata cu cel puțin o zi a bolii, dacă este administrat la începutul simptomelor. Zincul este considerat ca fiind unul din remediile cele mai eficiente împotriva răcelii.

Unele alimente care conțin zinc sunt: stidiile, crabul, semințele de dovleac, de susan și de floarea soarelui, caju, fasole neagră și ciupercile shitake

Soluția Sensilab: suplimentarea cu zinc: Imunostar

Extractul de soc

Sucul din boabele de soc negru pot inhiba dezvoltarea virusurilor gripale și pot scurta durata simptomelor, iar nivelul de anticorpi împotriva virusului crește. Sucul de soc ajută de asemenea la reducerea inflamției la nivelul sinusurilor și reduce congestia

Socul poate fi consumat sub formă de suc, sirop, tinctură precum și sub formă de capsule

Soluția Sensilab: Healthie Bio Suc de Soc 


Ghimbir

Studiile au descoperit că ghimbirul proaspăt luptă eficient împotriva virusurilor respiratorii. Aceleași rezultate nu au fost găsite atunci când ghimbirul este consumat sub formă de pudră. Așadar consumă ghimbirul proaspăt în ceaiuri sau la gătit.

Pentru fiecare boală există o floare care crește

În România andrographis paniculata este mai puțin cunoscută și rar folosită. Este una dintre acele flori care au fost folosite întotdeauna în medicina ayurvedică pentru a crește rezistența. Andrographis paniculata şi-a dovedit proprietăţile miraculoase în lupta împotriva leprei, malariei, febrei tifoide şi hemoroizilor, stimulând sistemul imunitar. Studiile realizate în Europa au arătat că planta a redus semnificativ durerile de cap şi de gât, pe cele provocate de sinuzită şi pe cele musculare. Mai mult, contribuie la prevenirea infecţiilor tractului respirator şi este un bun expectorant. De cele mai multe ori este folosită pentru tratarea răcelilor, gripei şi a alergiilor.

Soluția Sensilab: Power Immun

  • Sprijină sistemul imunitar
  • Combinație optimă de soc, andrographis paniculata, beta-glucan și vitamina C
  • Reduce oboseala și epuizarea
  • Conținutul ridicat de antioxidanți protejează celulele împotriva stresului oxidativ