Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Dieta cu înghețată

04.06.2014

Inghețata este un desert rece creat din produse lactate cum ar fi laptele și smântâna combinate și asezonate cu arome și îndulcitori. Din punct de vedere nutrițional, ea nu este un aliment cu proprietăți curative deosebite ci intră în categoria dulciurilor de duzină cu care ne infruptăm cu toții în zilele toride de vară și nu numai.  Mai nou, printre femeile obsedate de siluetă, prinde teren dieta pe bază de înghețată ce se vrea a fi un mod mult mai plăcut de a pierde câteva kilograme în special pe perioada verii. Cât este însă de adevărat și care este părerea nutriționiștilor despre această dietă poți afla din rândurile de mai jos. 

Oare să fie sau nu adevărat? 

Sună foarte ciudat că înghețata care intră la categoria dulciurilor te poate ajuta să slăbești. Și ...în mare parte așa este.  De ce? Pentru că îți va da tot organsimul peste cap. Chiar și atunci când ții o cură de slăbire este nevoie de o alimentație echilibrată care să-ți asigure toată gama de nutrineți de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect. 

Dietele pe baza de înghețată care circulă pe internet sunt adesea contradictorii întrucât promovează fie doar consumul de inghețată la prânz sau seara și in rest lichide, fie o combină cu alte alimente  care sunt folosite în mod tradițional în curele de slăbire precum: salatele, fulgii de ovăz, tărâțele, batoanele proteice, carnea slabă. În cel de-al doilea caz înghețata la fel ca și ciocolata neagră se vrea a fi mai mult un desert permis în curele de slăbire care îngrașă cel mai puțin. Însă ea nu are trebui  să fie niciodată ingredientul de bază al unei cure de slăbire. 

Calciul din înghețată ajută la topirea grăsimilor. 

Premisa de la care pleacă dieta cu înghețată se referă la faptul că aceasta conține lapte sau smântână și implicit o cantitate însemnată de calciu , un mineral care ajută la metabolizarea grăsimilor din corp și la topirea lor în proporție de până la 30% , conform nutriționistului Corina Zugravu.  Acest lucru este adevărat, însă nu orice înghețată este făcută din ingrediente de cea mai bună calitate care să furnizeze suficient calciu. Și cum înghețatele de calitate sunt întotdeauna bogate și în alte ingrediente precum frișcă, ciocolată, fructe, valoarea calorică crește considerabil. 

O să spui că există pe piață și sortimente de înghețată dietetică însă aceasta este foarte bogată în coloranți și arome artificiale, gelatină, lapte degresat, care nu numai că îngrașă, dar din cauza conținutului mare de zahăr duce la apariția cariilor dentare și poate da și migrene, poate provoca dureri de burtă, flatulență sau în cazuri mai rare diaree. 

În concluzie, înghețata nu ar trebui să stea la baza curelor de slăbire. Ea ar trebui să fie un desert la care să apelăm din când în cand în zilele toride de vară și de care să ne bucurăm cu familia la o ieșire în oraș sau la o plimbare în parc. 

Tu ce părere ai despre dieta cu înghețată?        

Soluția Sensilab: SlimGo SugarBlocker

  • Suprimă pofta de dulce;
  • Conține ingrediente dovedite pentru a ajută la controlul glucozei din sânge;
  • Furnizează energie;
  • Scade numărul de calorii ingerate prin dulciuri;
  • Promovează pierderea în greutate