Dieta cu morcovi

Morcovul are un conținut foarte ridicat de antioxidanți, betacaroten, calciu și vitaminele A,C, D, E, K și PP. Acesta are multiple beneficii asurpa pielii, vederii și metabolismului. Consumat crud înainte de masă, morcovul reduce apetitul și induce starea de sațietate. Morcovul este foarte benefic în procesul de detoxifiere.

Datorită conținutului scăzut de carbohidrați, doar 10%, poate fi utilizat în orice dietă. Consumul de morcovi are are influență benefică asupra sistemului cardiovascular.  Conținutul de iod și fibre contribuie la reducerea țesutului adipos.

image

Tipuri de diete cu morcovi

Dieta #1

Aceasta constă în consumul de morcovi cruzi în salate, sucuri cu lămâie, sau cu pâine prăjită la toate mesele zilei, timp de 3 zile. Între mese este recomandat ase consuma multă apă și ceai verde.

Cei care au urmat această dietă au pierdut în greutate circa 3-4 kilograme într-o perioadă scurtă de timp. Aceasta dietă nu este recomandată pe perioadă lungă de timp deoarece excesul de caroten poate avea drept consecință coloarea în portocaliu a pielii și o hipervitaminoza A.

Dieta #2

O altă variantă de dietă se bazeaza pe sucul de morcovi:  se bea un pahar de suc de morcovi la fiecare 3-4 ore, poate fi combinat cu lapte sau cu lămâie. Între aceste intervale se recomandă consumarea de ceai verde sau apă

Dieta #3

Această dietă presupune consumul de cereale cu morcov ras și un shake de morcovi cu lapte la micul dejun, la prânz se poate consuma o salată de morcov ras cu roșii tocate, suc de lămâie, sare și piper cu pâine prăjită și un ou fiert. Pentru cină se poate consuma o ceașcă de orez brun fiert, cu iaurt și 2-3 morcovi cruzi înainte de masă.

Nu uita să te hidratezi corespunzător, 2 litri de apă sau ceai verde pe zi. De asemnea ste important să faci exerciții fizice sau măcar o plimbare vioaie de 2 ori pe zi. Cu siguranță eforturile tale vor fi răsplătite cu rezultate vizibile!

Sensilab recomandă

✔ Cură pentru două luni

✔ Amestec inovativ și eficient de 23 extracte din fructe și legume 

✔ A fost adăugat extract de roșcov care inhibă pofta de mâncare

✔ Aiuta la reglarea greutății coporale

Întinerește și stimulează metabolismul

Îmbunătățește starea de spirit și nivelul de energie