De ce apare efectul yo-yo și cum îl combatem

O problemă foarte cunoscută celor care măcar o dată-n viață au trecut printr-o dietă bazată pe restricții calorice este așa numitul efect yo-yo- o stare când o persoană slăbește și se îngrașă în mod repetat.

image

De ce este așa de dificil să combatem efectul yo-yo? Care sunt efectele negative ale acestuia asupra sănătății?

Acest articol îți va explica și îți va oferi toate informațiile care te vor ajuta să eviți apariția acestuia.

Ce este de fapt efectul yo-yo?

Efectul yo-yo este o situație foarte comună la persoanele care se luptă să-și mențină o greutate normală. Dietele reptate și nesănătoase conduc la o siluetă sveltă temporară, urmată de îngrășare, din nou la siluetă, apoi acumulare și mai mare de kilograme in plus.

Procesul de slăbire devine astfel un cerc vicios care face misiune imposibilă menținerea unei greutăți normale, iar efectele pe termen lung asupra sănătății fizice și mentale nu sunt neglijabile.

De ce nu este sănătos efectul yo-yo?

  • Stres fizic

Dieta bazate pe restricții calorice sunt o formă de înfometare a organismului, iar acesta sesizează imediat și intră într-o stare de funcționare pe modulul de avarie: învață să folosească cât mai puține resurse pentru a-și derula procesele. Atunci când vei termina dieta și îți vei relua vechiul stil de viață, vei sfârși prin a te îngrășa și mai mult.

Un alt dezavantaj este că afectează calitatea somnului, iar un somn de calitate contribuie și el la menținerea unei greutăți sănătoase.

  • Pierderea masei musculare

În cazul unei diete extreme, primul lucru care se pierde nu este grăsimea ci masa musculară. Când masa musculară scade, scade și capacitatea organismului de a arde grăsimile (mușchii sunt cei mai mari arzători de grăsime) și de asemenea se încetinește metabolismul.

  • Înfometare

Celuele grase din corpul tău produc leptină. Leptina este hormonul care ține sub control pofta de mâncare și dă semnalele corecte creierului atunci când nu mai este energie disponibilă.

Când ești la dietă, cantitatea de leptină scade semnificativ, iar acest fapt conduce la creșterea apetitului și stare de foame continuă.

  • Stres mental

Efectul yo-yo poate avea efect negativ asupra sănătății mentale. Mâncatul constant la dietă poate conduce la o aversiune față de mâncare și chiar la situația când pierzi controlul asupra vieții și sănătății tale.

  • Afectează starea generală de sănătate

Un slăbit sănătos îți îmbunățățește starea de sănătate și reduce riscul apariției diverselor boli precum sunt cele cardiovasculare, diabetul sau chiar cancerul.

Însă, acest lucru nu înseamnă că indiferent de metoda de slăbire vei deveni mai sănătos. Redobândirea kilogramelor pierdute în urma unei diete extreme crește de fapt riscul de apariție a bolilor cronice.

Întotdeauna când te decizi să slăbești trebuie să ai în minte alternativa sănătoasă.

Cum previi apariția efectului yo-yo?

Majoritatea persoanelor care se decid să slăbească își stabilesc țeluri mult prea ambițioase pe termen scurt (de exemplu: ”vreau să slăbesc 5 kg într-o săptămână!”), astfel încep prin a urma un set de reguli stricte pe termen scurt, cu gândul că la atingere țintei vor reveni la vechile obiceiuri. Din păcate nu exisă nicio soluție temporară. Dacă acum ai cu mult peste kilogramele dorite, mai mult ca sigur că acest lucru se datorează stilului de viață curent.

Fă alegeri corecte în ceea ce privește alimenatarea, hidratează-te suficient, menține măcar un nivel minim de activitate fizică și ajută-te cu suplimente alimentare naturale care vor grăbi rezultatele și te vor ajuta să îți menții un organism sănătos.

Nu uita, cea mai bună dietă nu este o dietă, ci este un stil de viață!

Pentru a susține o slăbire sănătoasă și de durată îți recomandăm să utilizezi noul Adiposlim Strong.


Datorită combinației de ingrediente naturale, Adiposlim Strong are efect puernic asupra grăsimii din zona abdominală, și în plus asigură o slăbire de durată, prevenin apariția îngrășării după încheierea curei.