Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Epuizarea suprarenală- o problemă actuală, dar ignorată!

14.02.2017

Probabil nu ai auzit de afecțiunea cunoscută și sub numele de epuizare suprarenală- boala stresului, dar, tot probabil e că doar dacă trăiești în mijlocul pădurii nu ai experimentat simptomele acestei boli.

Resimți oboseală tot timpul, ești iritat/ă când ți-e foame, fiecare problemă din viața de zi cu zi te copleșește... atunci cu siguranță prezinți simptomele epuizării suprarenalelor, supranumită și boala stresului.

Ce este epuizarea suprarenalelor?

Răspunsul la stres este dat de hormonul cortizol, care este produs în glanda suprarenală. Ori de câte ori suntem supuși stresului nivelul de cortizol din sânge crește, provocând un val de schimbări în organism, astfel pregătind organismul pentru răspunsul la stres. Acest lucru este foarte util pentru situațiile în care factorul de stres este real, adică depinde însăși viața noastră, iar activarea se face pe termen scurt, dar de cele mai multe ori stresul este provocat de situațiile de zi cu zi, stresul devenind parte a vieții noastre și prezent în mod continuu.

Dacă ești constant sub stres, atunci mecanismul de luptă cu stresul afectează întreg organismul prin privarea acestuia de resurse vitale. De asemenea nivelurile ridicate de cortizol provoacă dureri articulare, probleme cu somnul, depresie și chiar anxietate.

Simptomele principale ale epuizării suprarenalelor sunt:

  • Experimentezi oboseală constantă și întâmpini dificultăți la trezitul de dimineață
  • Funcționezi bine în situații de stres deoarce îți oferă un plus de energie
  • Suferi în mod frecvent de diverse infecții, inclusiv răceli și gripe
  • Ai senzația de amețeală când te ridici în picioare
  • Suferi de probleme cronice de sănătate: diabet de tip 2 sau probleme cardio-vasculare

Legătura între epuizarea suprarenalelor și zahăr

Conform studiilor efectuate reiese faptul că epuizarea suprarenală este cauza principală a dependeței de zahăr.

Ce putem face pentru a reduce sau elimina simptomele epuizării suprarenale?

Cea mai bună metodă este de fapt combinarea a trei factori: tehnici de relaxare + odihnă suficientă + dietă sănătoasă. Toate acestea diminuează nivelul de cortizol din sânge, ceea ce reduce semnificativ simptomele epuizării suprarenale.

De foarte mare ajutor sunt plantele adaptogene, cum ar fi: ciuperca cordyceps, ginsengul și coroana regelui. Aceste plante ajută la echilibrarea răspunsului organismului în perioadele de stres, astfel că reduc expunerea organismului timp prea îndelungat la cortizol.

Produsul AdrenaLux de la Sensilab susține funcția glandei suprarenale, responsabilă cu sinteza de cortizol. AdrenaLux conține extracte din plante adaptogene și vitamina B5, care printre altele este implicată în conversia alimentelor în energie, așadar restabilește vitalitatea organismului.

 

Sursă: www.healthyandnaturalworld.com