Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Expunerea redusă la soare la fel de dăunătoare ca și fumatul

08.08.2017

Nu este un secret că razele soarelui aduc multe beneficii sănătății (bineînțeles în cazul unei expuneri raționale) deoarece razele UV stimulează sinteza vitaminei D în organismul nostru. Din păcate, un procent ridicat din populație este deficitar în vitamina D, iar acest lucru poate conduce la diverse afecțiuni. 

Un studiu recent a arătat faptul că expunerea redusă la soare poate fi la fel de nocivă ca și fumatul. Studiul, efectuat în Suedia și publicat în Jurnalul de Medicină Internă, a evaulat circa 30.000 de femei care s-au expus redus la soare mai bine de 20 de ani. La sfârșitul studiului cercetătorii au concluzionat că deficitul de soare are un impact direct asupra speranței de viață. De asemenea, a reieșit faptul că femeile cu o expunere mai ridicată la soare au un risc scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer.

Comparativ cu fumătorii  care se expun contant la soare, cei care nu fumează și se expun redus la soare au avut aceeași speranță de viață.

De ce sunt razele soarelui atât de importante pentru sănătatea noastră?

Nimeni nu a crezut cu adevărat că expunerea redusă la soare poate fi la fel de dăunătoare ca și fumatul, dar acest lucru nu este chiar atât de surprinzător în contextul în care soarele este esențial pentru sănătatea nostră:

  • Contribuie la sinteza vitaminei D în organismul nostru, o vitamină foarte importantă pentru sistemul imunitar și neuromuscular
  • În cazul unei expuneri raționale, soarele ajută la prevenirea multor boli prin creșterea imunității și prin creșterea aportului de calcium în organsim

Totuși nu trebuie uitat că o expunere îndelungată la soare deteriorează pielea, cauzează arsuri și poate conduce chiar și la cancer de piele.

Pentru a preveni deficiențele de vitamina D se recomandă consumarea suplimentelor alimentare cu vitamina D în orice perioadă a anului.

Sensilab îți recomandă capsulele de  Vitamina D3, cu doar 1 capsulă pe zi vei acoperi ncesarul zilnic de vitamina D3 , astfel încât organismul să funcționeze normal.