Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Gelozia, viciul încrederii nemărginite

20.06.2014

Gelozia reprezintă o emoţie umană, un sentiment chinuitor şi obsedant pe care îl provoacă în sufletul cuiva bănuiala sau certitudinea că fiinţa iubită îi este necredincioasa. Gelozia reprezintă tipul de fobie, o teamă iraţională cauzată de gânduri  negative care poate distruge şi cele mai solide relaţii.

Dacă descoperiţi gândurile care declanşează sentimentul de gelozie, puteţi începe să le înlocuiţi cu alte gânduri pozitive, mai raţionale şi care vă vor ajuta în anumite circumstanţe. Ingredientul esenţial într-o relaţie o reprezintă încrederea. A te încrede în cineva înseamnă efectiv să-i dai inima în mâini pentru a avea grijă de ea. Este un cadou preţios şi necesită mult curaj pentru a o face.

Femeia şi bărbatul îşi impune propriul criteriu de judecată în evaluarea celuilalt. La ambele sexe gelozia se manifestă diferit, veţi afla acest lucru din rândurile de mai jos:

Gelozia la bărbaţi

Dacă un bărbat se simte vulnerabil într-o relaţie, acesta va acţiona într-o manieră acuzatorie, pentru a se proteja de posibilitatea de a fi rănit. Bărbatul gelos vrea să fie asigurat mereu că interesul partenerului său se manifestă doar faţă de el. Bărbaţii care sunt geloşi vor femeile doar pentru ei, adică nu vor să îşi împartă partenerele cu nimeni (cu prietenii/familia).

Gelozia la femei

Deoarece persoanele geloase tind să vadă ameninţări oriunde. Partenera poate părea distantă şi nu prea vorbăreaţă. Persoanele geloase sunt frecvent ruşinate de sentimentele lor. Dacă săpaţi adânc şi insistaţi întrebând ce nu este în regula aceasta vă va spune că poate nu îi place că aţi vorbit cu fosta sau aţi stat toată seara cu prietenii şi nu aţi sunat-o.

Să fim geloşi? Cu ce cost? Unde duce acest sentiment?

  • Gelozia va împiedica să creşteţi emoţional;
  • Gelozia duce la agresiuni fizice şi verbale;
  • Naşte nesiguranţă şi se hrăneşte cu temeri;
  • Când victima celui gelos ajungă să nu mai vadă pe nimeni, în final acesta va ajunge să devină gelos chiar pe gândurile proprii.
  • Suferinţa face că suferinţa persoanei să îl strivească, să devină mic, fără valoare, dezamăgit  şi plin de ură;
  • Suferinţa trebuie spusă, comunicată familiei, prietenilor, reproşurile cu sau fără temei stârnesc dorinţa de a pedepsi persoană bănuită. Conflictele sunt la mai multe nivele şi prelungirea acestei stări îndepărtează în cele din urmă şi cei mai buni prieteni ai cuplului.

Încrederea şi onestitatea sunt două dintre cele mai importante componente ale unei relaţii de lungă durată. Dumneavoastră ştiţi ce temeri va macină, sunteţi singura persoană care poate să şi le rezolve.