Salvează abdomenul de sărbători

Află mai multe

Ghid pentru o motivație de neclintit

03.01.2018

Știi acel sentiment care te face să crezi că poți muta munții din loc? Când toate problemele tale par simplu de rezolvat și simți că nimic nu te poate opri? Dar ce zici de acele zile când nu ai chef nici măcar să te ridici din pat? Ai și tu astfel de zile?

Este foarte normal să te regăsești în ambele situații. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm complet în voia sorții. Stă în puterea ta să decizi cum vei petrece ziua: vei dormi sau vei cuceri lumea?

Ia o agendă și un pix și urmează instrucțiunile – acum este momentul să stabilești obiective și să pregătești un plan personal de auto-motivație. Așa vei stabili calea cea bună de urmat și te vei asigura că rămâi pe ea :)

PASUL 1: Setarea obiectivelor

Dacă aștepți cu entuziasm viitorul, nu vei mai avea loc pentru gânduri și sentimente negative. Gândește-te cum vrei să arate viața ta peste 10 ani! Ce va trebui să faci în următoarele 10, 5 sau 2 zile pentru a realiza acest lucru? Ce va trebui să faci în acest an?

Stabilește obiective eficiente în 6 pași:

1. Descrie-ți viitorul ideal. Fii realist, dar nici prea modest.

2. Listează toate calitățile, abilitățile și aptitudinile pe care tu din viitor le vei avea. Evidențiază acele trăsături, aptitudini și abilități pe care nu le ai încă acum.

3. Scrie-le din nou cu majuscule, fiecare pe câte o pagină a agendei

4. Pentru fiecare calitate, cunoștință și abilitate, înregistrează pașii necesari pentru a le obține. Acestea sunt obiectivele tale.

5. Efectuează un program pentru anul curent și anul următor pentru toate activitățile pe care trebuie să le finalizezi pentru a atinge obiectivele stabilite.

6. Dacă este necesar, definește activitățile pe timp de o lună, săptămână sau chiar zi.

PASUL 2: Motivația

Afirmațiile sunt unul dintre cele mai puternice instrumente de a susține motivația pe termen lung. Gândurile noastre sunt cele care ne influențează decisiv comportamentul. Și comportamentul nostru este exact ceea ce ne determină viitorul. Prin repetarea afirmațiilor, schimbăm gradual modelele mentale care ne restricționează și ne împiedică să atingem mai mult în viață.

1. Gândește-te la motivele pentru care vrei ca viața ta să arate așa cum ți-ai imaginat-o și acest lucru te va motiva cel mai tare.

2. Apoi transformă motivele in afirmații, gândește-le ca și cum ai realizat deja tot ceea ce ai stabilit.

Nu ezita, pregătește imediat planul sau setează-ți un memo în calendar - cunoștințele nu ne ajută dacă nu le punem în practică. :)