Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Greșeli frecvente pe care le facem când gătim

28.05.2014

Gătitul este o joacă și în același timp o plăcere pentru cei mai mulți dintre noi. Internetul abundă de rețete ale bucătarilor și gospodinelor din toată lumea iar tu încerci de fiecare dată să-ți pui în aplicare talentul, experimentând, inventând și combinând cu măiestrie ingredientele pentru ați răsfăța papilele gustative. Totuși cât de corect gătești?  Iată în rândurile de mai jos câteva greșeli frecvente pe care cu siguranță le-ai făcut sau continui să le faci în bucătărie.

Nu încingi suficient tigaia înainte de pregătirea alimentelor.

Fie că este vorba de wok sau de rumenitul unei bucăți de carne, orice gospodină ar trebui să știe că o tigaie se încinge timp 5-7 minute. O tigaie bine încinsă face ca procesul de preparare a mâncării să fie mai ușor și mai practic. În caz contrar, mâncarea se poate lipi de tigaie, se poate arde sau nu capătă o culoare apetisantă.

Mesteci prea des în mâncare.

În felul acesta carnea nu-si va mai forma acea crustă crocantă dacă nu o lăsăm să se facă în voie iar legumele își vor pierde savoarea inițială. Pentru a vedea care este momentul oportun de a întoarce alimentele, acestea trebuie testate cu o spatulă. Daca se desprind ușor de pe fundul tigăii, înseamnă că poți trece la partea cealaltă fără probleme.

Aglomerezi tigaia.

În felul acesta alimentele nu se vor pătrunde cum trebuie ci se vor găti doar pe jumătate. Oferă-le spațiu pentru a-și lăsa sucul propriu și a-și împrumuta din savoare și nutrienți.

Nu guști pe măsură ce gătești.

Pentru cei mai mulți bucătari degustarea devine un automatism. Așa ar trebui să fie și pentru tine întrucât aromele și texturile nu se leagă perfect de la început. De aceea trebuie să fie ținute sub control, gustând din când în când și ajustând-le corespunzător.

Înlocuiești ingredientele din rețete doar pentru că au gust similar.

Nu este recomandat să procedezi în felul acesta  dacă nu ai toate ingredientele la îndemână. Mai bine nu încerca rețeta sau fă un efort și cumpără tot ce-ți trebuie, altfel mai mult ca sigur gustul va fi diferit față de cel original.

Tu ești atentă la greșelile pe care le faci în bucătărie?