Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Hipotiroidismul, simptome și remedii naturale

05.11.2014

Hipotiroidismul sau tiroida ”leneșă” este o afecțiune în care glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni. Această afecțiune afectează echilibrul normal al reacțiilor chimice de la nivelul organismului. În acest caz, metabolismul este lent, motiv pentru care funcțiile organismului sunt încetinite. 

Hipotiroidismul este o boală des întâlnită la noi în țară, aproximativ 10% din femeile cu vârsta peste 65 de ani prezentând simptomele acestei afecțiuni.

Simptomele hipotiroidismului.

Simptomatologia hipotiroidismului se dezvoltă lent, în timp, de-a lungul a luni sau ani de zile și include următoarele:

  • Sensibilitate crescută la frig
  • Constipare
  • Paloare și uscăciune a pielii
  • Răgușirea vocii
  • O creștere a nivelului colesterolului din sânge
  • Creșterea inexplicabilă în greutate
  • Durere musculară și articulară
  • Slăbiciune musculară
  • Unghii și păr casabil
  • Depresie și stare accentuată de oboseală 

Simptomele hipotiroidismului se accentuează atunci când afecțiunea nu este tratată corespunzător. Îți prezentăm în rândurile ce urmează câteva remedii naturale ce pot face minuni în corectarea acestei afecțiuni și normalizarea activității tiroidei.

Tratament cu muguri de nuc și miere.

Acest tratament reglează metabolismul, înlătură oboseala, transpirația excesivă și mărește rezistența, iar prin iodul și vitamina B conținut ajută la funcționarea glandei tiroide. Nu se administrează diabeticilor. Se spală 100 g muguri de nuc și se pun la fiert in 200 ml apă, la foc domol, până când lichidul scade la jumătate. Se zdrobesc bine mugurii, se lasă să se răcească și se adaugă 150 g de miere, amestecând până se omogenizează. Pasta se poate păstra doar 2-3 zile la temperatura camerei sau 14 zile la rece, după care devine toxică.
Administrarea se face timp de o lună, înaintea meselor: la copiii intre 3-6 ani se da o linguriță dimineața, între 6-12 ani 3 lingurițe pe zi, iar la adulți 3 linguri pe zi.

Tinctura de gențiană.

Are rol stimulator asupra metabolismului și ajută la secretarea normală de hormoni tiroidieni. Mai mult acest remediu natural ajută la reechilibrarea sistemului psiho-emoțional la femeile care suferă de hipotiroidism sever. Se administrează câte 20 de picături diluate în 100 de ml de apă de 3 ori pe zi, înainte de mese. Cura durează 3 luni de zile cu o lună pauză. 

Algele brune.

Algele brune din speciile Laminaria flexicaulis si Laminaria cloustoni, bogate în iod, săruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, siliciu, magneziu), vitaminele A, B, C, D, E, clorofilă, cu proprietăți tonifiante stimulante ale glandelor endocrine, folosite în astenie, surmenaj, tulburări endocrine, hipotiroidie, mixedem, obezitate, hipercolesterolemie, arterioscleroza etc. Se administrează sub formă de decoct sau capsule de 0,50 g, pana la 5 g pe zi, în timpul meselor. Se asociază foarte bine cu Fucus vesiculosus (o altă algă brună), remediu analog tiroidinei, însă mult mai inofensiv, care se administrează la fel ca Laminaria. În forma externă, aceste alge se pot utiliza sub forma de cataplasmă emolientă, direct pe zona tiroidiană.