Hormonii care îngrașă!

De cele mai multe ori îngrășarea este asociată cu  mâncatul excesiv, pofta de dulce, gustări nesănătoase sau mâncatul la ore târzii. Acest comportament este dictat de factori precum sunt:  stresul, vârsta, alegerile personale și dereglările hormonale.

image

Ce hormoni din corpul nostru dictează greutatea corporală? Citește mai departe și află informații foarte utile, care te vor ajuta să slăbești mai ușor!

Hormonii tiroidieni

Tiroida este glanda care produce hormonii responsabili cu menținerea unui metabolism optim în organism. Când sinteza acestor hormoni este redusă apare creșterea în greutate, de cele mai multe nu din cauza acumularii de grăsime, ci din cauza acumulării de apă în organism. De aici și aspectul ”pufos” al persoanei.

Ce este de făcut?

  • Consumă sare iodată, hrană bine gătită și evită legumele crude
  • Consumă suplimente alimentare naturale care te ajută să reglezi natural activitatea tiroidei și care te ajută să elimini excesul de apă din organsim. Recomandăm ThyroLux și WaterOUT Extreme.

Insulina

Insulina este un hormon secretat de către pancreas. Acesta reglează modul în care glucoza se transformă în energie sau grăsime. Consumul excesiv de mâncăruri procesate, gustări nesănătoase, dulciuri poate conduce la o condiție numită rezistență la insulină, iar apoi la obezitate și diabet de tip II.

Ce este de făcut?

  • Consumă legume  (în special cele cu frunze verzi) și fructe proaspete, pește, nuci, ulei de măsline, hidratează-te și fă mișcare
  • Consumă suplimente alimentare naturare care te ajută să reglezi natural nivelul de zahăr din sânge. Recomandăm Diabetyn

Cortizolul

Cortizolul este un hormon secretat de către glandele suprarenale în situații de stres, accidentare, anxietate, supărare... Corizolul scade nivelul de stres prin creșterea nivelului de zahăr din sânge sau prin inhibarea sistemului imunitar.

Datorită stilului de viață modern, din nefericire ne aflăm mult prea des în siutații de stres, ceea ce duce la niveluri constante de cortizol, și deci acumulare de grăsime.

Ce este de făcut?

  • Odihnește-te suficient, cel puțin 8 ore, evită mâncărurile procesate și alcoolul
  • Consumă suplimente alimentare naturale care te ajută să reduci natural nivelul de cortizol din organism. 

Estrogenul

Estrogenul este hormonul feminin principal. Orice dezechilibru al nivelului de estrogen poate conduce la acumularea de greutate. Când nivelul de estrogen este ridicat, celulele care produc insulină nu mai funcționează normal, iar astfel apare rezistența la insulină.

Ce este de făcut?

  • Consumă legume și fructe proaspete, evită alcoolul și mâncărurile procesate
  • Consumă suplimente naturale care te ajută reglezi în mod natural nivelul de estrogen. Recomandăm EstroLux

Adiponectina

Adiponectina este un hormon care dictează organismului să ardă grăsimea pentru producția de energie. Când nivelul acestui hormon  este scăzut, grăsimile nu se mai ard eficient. Niveluri scăzute ale adiponectinei sunt asociate cu obezitatea.

Ce este de făcut?

  • Crește aportul zilnic de magneziu, consumă legume și fructe proaspete
  • Consumă suplimente alimentare naturale care stimulează natural sinteza adiponectinei. Recomandăm AdipoBirn Extreme.