Salvează abdomenul de sărbători

Află mai multe

Kate Winslet vorbește deschis despre incotinența urinară

04.12.2015

Într-o apariție recentă în media, actrița Kate Winslet a dezvăluit că suferă de incotinență urinară. 

Starul de 40 de ani a explicat că această afecțiune s-a dezvoltat după cele 3 nașteri avute.

”Este îngrozitor” spune actrița, mărturisind că are pierderi involuntare de urină dacă strănută sau sare pe trambulină.

Majoritatea femeilor nu sunt atât de deschise să vorbească despre această afecțiune, dar statisticile arată că una din trei femei suferă de această afecțiune la un anumit moment în viața lor.

Femeile care trec prin nașteri naturale sunt cele mai expuse la riscul apariției incotinenței urinare, la fel expuse sunt și femeile supraponderale sau cu vârsta de peste 60 de ani.

Ca și Kate, aceste femei trec prin experiența pierderilor involuntare de urină  atunci când vezica urinară este supusă la o anumită presiune (chiar și un banal strănut, tuse sau o săritură).

Există medicamente şi intervenţii chirurgicale care pot ajuta cu adevărat la ameliorarea simptomelor de incontinenţă urinară, însă sunt şi remedii mai puţin cunoscute de către publicul larg, care nu necesită bisturiu sau tratament medicamentos.

Acestea includ mişcarea zilnică, anumite schimbări în stilul de viaţă şi regimul alimentar şi administrarea anumitor suplimente naturale care au acelaşi efect benefic.

Câteva sfaturi care te ajută să combați incotinența urinară:

 • Exerciţiile Kegel – presupun antrenamentul muşchilor pelvieni, adică aceeaşi grupă de muşchi pe care o folosim la stoparea senzaţiei de urinare. Astfel de exerciţii sunt foarte utile atât în tratamentul incontinenţei, cât şi în cazurile de scădere a libidoului, ca metodă de excitare a partenerului. Poţi începe prin a face câte 5 minute de exerciţii, de 2 ori pe zi. Trebuie doar să contracţi muşchii respectivi, să îi menţii timp de 1-2 secunde, să relaxezi şi să repeţi. Pe parcurs, poţi creşte timpul de menţinere a contracţiei până la 10-15 secunde.
 • Ia suplimente alimentare cu extract de semințe de dovleac- acestea au efecte direct asupra relaxării mușchilor pereților vezicii urinare și îmbunătățesc funcționarea mușchilor pelvieni și a sfincterelor interne.
 • Ia suplimente alimentare cu magneziu – acesta este un mineral important pentru buna funcţionare a sistemului muscular şi nervos, însă poate fi de asemenea util în tratamentul incontinenţei urinare. 
 • Vitamina D – această vitamină favorizează absorbţia de calciu şi menţine oasele în formă maximă. De asemenea, cercetările sugerează că vitamina D poate fi de folos şi în tratarea incontinenţei.
 • Renunţă la fumat – în caz că ai nevoie de încă un motiv pentru a te lăsa de acest viciu, află că fumatul contribuie la apariţia incontinenţei urinare prin efectul iritant al nicotinei asupra vezicii urinare.
 • Uită de cafea – acest lichid are efect diuretic, deci poate contribui la iritarea vezicii urinare şi poate stimula contracţia musculaturii pelviene, ceea ce duce inevitabil la instalarea incontinenţei.
 • Hidratează-te – deşi pare o contradicţie, trebuie să bei cât mai multă apă pentru a te feri de probleme cu vezica. Mai exact, bea zilnic minimum 2 litri de apă pentru a preveni constipaţia, care poate irita vezica şi poate cauza incontinenţă.
 • Păstrează-ţi greutatea – sau dă câteva kilograme jos dacă ţi se pare că hainele nu mai vin tocmai bine pe tine. Greutatea în exces este un factor de risc major în apariţia incontinenţei urinare, deci dacă vei scăpa de kilogramele în plus îţi vei reduce semnificativ şansele să suferi de această problemă. Grăsimea abdominală, în special, este responsabilă de presiunea exercitată pe vezica urinară şi pe muşchii pelvieni, deci fă tot posibilul să scapi de burtă, fă abdomene şi ţine o dietă care să topească grăsimile din regiunea respectivă. 

Sensilab recomandă Urifar Inko

Soluția naturală împotriva incotinenței urinare:

 • Combinație de ingrediente 100% naturale: extract de semințe de dovleac și extract de semințe de soia
 • Efect rapid asupra activității vezicii urinare cu mușchi slăbiți
 • Potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați