Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Mai bine previi decât să vindeci

09.10.2014

Acest dicton bine cunoscut ar trebui să se afle în mințile noastre în permanență, dacă vrem să ne menținem sănătoși atât pe plan fizic cât și psihic căci „Sănătatea e darul cel mai frumos și mai bogat pe care natura știe să-l facă” ( Michel de Montaigne).

Sănătatea este un domeniu care ar trebui să preocupe pe toată lumea!

Nu doar pe cei implicați direct în domeniu, ci pe noi toți. Căci cei mai mulți dintre noi uităm să avem grijă de organismul nostru, luptându-ne în fiecare zi cu probleme diverse, stres, poluare și ducem un stil de viață dezorganizat. Adevărat sau nu, timpul parcă se scurge din ce în ce mai repede și nu mai găsim momente să ne gândim la lucrurile cu adevărat importante. Mulți dintre noi, numai atunci când ne îmbolnăvim ajungem să ne gândim la sănătatea noastră și atunci înghițim pastile care pe moment ne dau senzația de vindecare. Majoritatea au însă  efecte secundare pe care le vom resimți cu timpul.

Și dacă totuși am învăța să prevenim?

Problemele cauzate de medicamentele toxice, de tratamentele agresive și uneori inutile, de ignoranța răspândită și de existența miilor de bacterii rezistente la antibiotic fac din ce în ce mai multe victime. Ce este de făcut? Oare nu putem preîntâmpina astfel de situații?

Soluția este destul de simplă, dar nu tocmai la îndemână. Este vorba de a ne deprinde alte obiceiuri, iar un obicei nou se instalează prin perseverență. Creierului nostru îi sunt necesare circa 30 de zile ca să îl adopte, dar ca să devină automatism are nevoie să fie repetat 90 de zile.  De aceea este recomandat să începem cu lucruri simple, unul câte unul, pe care să le urmăm perseverent timp de 90 de zile.  Dintre acestea amintim:

  • Stabilirea și urmarea unui plan alimentar bine pus la punct din care să nu lipsească fructele și legumele, peștele, uleiul de măsline, oleaginoasele, iaurtul și un plan de exerciții fizice executate zilnic.
  • Consumarea a  cel puțin 2 litri de apă alcalină pe zi care nu mai trece prin procesul de digestie ci este absorbită direct, ajutând la  hidratarea țesuturilor și curățarea celulară, contribuind masiv la detoxifiere.
  • Încetarea de a ne mai intoxica fizic, mental și emoțional renunțând la obiceiurile care ne degradează cum ar fi : consumul de alcool, tutun, tv, știri, scandaluri. Mai degrabă poți urmări filmulețe motivaționale pe youtube cu Robin Sharma, Neil Donald Walsch, Echkart Tolle, Deepak Chopra etc.
  • Alegem sa ne încheiem ziua petrecând timp cu familia sau cu prietenii apropiați, interesându-ne real de viața lor, stând de vorbă, ascultând, sfătuim doar dacă ni se cere, relaxându-ne;

Tu ce faci pentru a preveni îmbolnăvirea?