Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Mâncatul sănătos, un lux?

10.07.2014

Tendința la ora actuală este de a se reveni la o alimentație cât mai naturală și neprocesată. Însă, într-o epocă consumeristă, când tot ceea ce contează pentru comercianți este profitul, nu neapărat calitatea, se pune problema unei alimentații sănătoase. Ce e de făcut? Cu ce costuri și cât de accesibile sunt acestea pentru omul de rând vei descoperi în rândurile de mai jos. 

Nu este nevoie să transformi mâncarea sănătoasă într-un lux!

Există destule soluții pentru a te alimenta sănătos cu un buget mic.  Iată câteva dintre ele: 

Cumpără de la țăranii de încredere. Găsește prin satele din apropierea orașelor  țărani de la care poți lua produse mult mai sănătoase și de obicei mai ieftine decât marfa din magazine sau supermarketuri. Poți achiziționa fructe, legume, lactate, ouă, chiar și carne la prețuri mult mai bune. Uneori poți  avea acces chiar la animalele din gospodăria țăranului pentru a vedea cum sunt crescute și întreținute sau pentru a-și alege exemplarul pe care ți-l dorești! 

Conservă alimentele atunci când sunt ieftine. Începând din primăvară și până toamna târziu poți face provizii pentru iarnă. În sezon, alimentele sunt mult mai ieftine iar oferta mult mai diversificată. Poți face gemuri fără zahăr, zacuscă și tocană de legume, pește în ulei de măsline. Cumpără fructe de pădure și congelează-le, dovlecei, praz, nuci, sfeclă, țelina  și morcovi și depozitează-le în balcon sau la beci. 

Planifică dieta și mănâncă sănătos. Poți stabili un buget săptămânal, face o listă de cumpărături și verifica magazinele unde sunt reduceri la diferite produse care te interesează. Alegerea alimentelor se face în funcție de densitatea lor nutritiva: cumpără alimentele bogate în nutrienți esențiali. Trebuie să te orientezi către ingrediente, materii prime, nu produse finite, procesate, gata preparate. Orice procesare industrială costă, ba chiar duce la pierderi de nutrienți și adaosuri de aditivi. 

Renunță la obsesia de a cumpăra mult. În ultimii ani s-a răspândit foarte repede practica cumpărăturilor din abundență plecând de la premisa că mâncarea bună trebuie să fie și multă. Mai bine poți analiza prețul per calorie și poți câștiga în felul acesta atât la buzunar cât și la siluetă.

Nu te feri de fructele și legumele congelate iarna. Ele costă în general pe jumătate față de legumele în stare proaspătă  și nu necesită mult timp de preparare pentru că sunt gata spălate și tăiate. 

Soluția Sensilab: Healthie Lucernă Bio

Lucerna este o plantă foarte hrănitoare, bogată în vitamine, minerale, fier și clorofilă. Ea contribuie la producția de leucocite, care protejează corpul de infecții. Lucerna are rol stimulant pentru întregul sistem imunitar. Se folosește și la tratarea dependenței de narcotice și de alcool, fiindcă ajută la alcalinizarea și detoxificarea organismului. Este benefică și după chimioterapie, deoarece ajută mult un sistem imunitar slăbit. 

De ce lucernă?

  • întărește sistemul imunitar
  • ajută la combaterea infecțiilor
  • reduce temperatura
  • ajută la ameliorarea digestiei
  • întărește părul și unghiile