Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Obezitatea în România

28.07.2014

Obezitatea este cea mai frecventă boală metabolică și se asociază adesea cu boli cronice severe cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, apneea de somn etc. Ea este caracterizată printr-un exces de țesut adipos. În țara noastră, mai mult de jumătate dintre români se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Mai exact o treime din populația României este supraponderală, iar 20% dintre  români au trecut la nivelul următor, sunt deja obezi!

Care sunt principalele cauze ale obezității în țara noastră?

  • Abuzul alimentar: reprezintă depășirea sistematică, de-a lungul unei perioade de timp, a necesităților nutritive printr-o rație alimentară caloric prea bogată.
  • Factorul ereditar: La anumite persoane, există o predispoziție la obezitate, care este de obicei comună mai multor membri ai unei aceleiași familii, fiind o predispoziție familială.
  • Factorii socio-economici: includ sărăcia și nivelul scăzut de educație, lipsa accesului la o alimentație sănătoasă, care să includă legume și fructe proaspete.
  • Sedentarismul: caracterizat prin lipsa activității fizice, echivalează cu o scădere a cheltuielilor energetice, ceea ce duce la un bilanț energetic pozitiv, ca atare, la acumularea kilogramelor.
  • Factori psihologici: La unele persoane, excesul de calorii se datorează unor probleme de ordin psihologic -traume, stres, stări conflictuale, anxietate sau chiar plictiseală.  În aceste cazuri, consumul alimentelor devine un fel de refugiu la problemele cu care se confruntă sau la diverse emoții negative.
  • Diverse afecțiuni medicale: hipotiroidism, sindromul Cushing, sindromul ovarului polichistic, insomnia.

Românii au evoluat la capitolul obezitate!

Cu peste patru milioane de adulți obezi și 50% din populație peste greutatea normală - potrivit statisticilor date de  Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon" - România a urcat pe locul trei al supraponderalilor din Europa in 2010. În 2003, statisticile europene ne clasau pe locul 23 în privința procentului de persoane supraponderale, cu tot cu obezi.

Specialiștii pun această ascensiune pe seama trecerii primei generații fast-food de după anii `90 în rândul adulților. De asemenea la baza acestor cifre stă și faptul că avem o populație care nu are o cultură a sportului și care răspunde unei avalanșe de fast-food-uri de o calitate îndoielnică.

Distribuția obezității pe regiuni în țara noastră!

În total, populația României are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal, conform unui studiu efectuat în 2013 de un spital bucureștean specializat în tratarea tulburărilor metabolice. Dintre regiunile țării, Ardealul și Banatul sunt „fruntea” la obezitate. Aproximativ 21% dintre respondenții care locuiesc în Ardeal și Banat au declarat că suferă de obezitate. Pe locul următor, cu 17,2% persoane obeze din totalul de locuitori, se regăsește Oltenia.

Copii și obezitatea în creștere!

Obezitatea la copii, care cu un deceniu în urmă era extrem de rară la noi în ţară, a devenit din ce în ce mai frecventă din cauza sedentarismului, spun specialiștii. Copiii nu mai ies afară la joacă, nu mai sunt dați la un sport, mănâncă sau își fac ziua de naștere la McDonald's, sunt invadați de reclamele producătorilor de fast-food și își petrec majoritatea timpului în fața calculatoarelor, tabletelor și telefoanelor mobile.

Ce e de făcut?

Chirurgia metabolică devine o opțiune de tratament pentru tot mai mulți români care nu reușesc să slăbească doar prin regim alimentar. Prin operație, pacientul pierde nu doar excesul ponderal, ci își ameliorează și bolile asociate, spun medicii. Cazurile ușoare de supraponderabilitate pot fi corectate și prin dieta și mișcare fizică însă deseori acestea trebuie să devină un veritabil stil de viață pentru a preîntâmpina recidivele.

Soluția Sensilab: 30 Days Slim

30-Days Slim este un program cuprinzător pentru pierderea în greutate care a fost creat în colaborare cu oameni adevăraţi, care au probleme de greutate. Pentru a dezvolta un program care este cu adevărat eficient pentru toți oamenii, am invitat câțiva utilizatori fideli Sensilab. Am analizat sub microscop obiceiurile lor, problemele de greutate cu care se confruntă și dorințele - modul în care aceştia doresc să slăbească.

30-Days Slim este o soluție atât de rapidă și eficientă pentru a elimina kilogramele în plus, deoarece combină trei mecanisme de acțiune:

  • inhibă apetitului excesiv,
  • accelerează topire depozitelor de grăsime și
  • accelerează metabolismul organismului. 

Prin utilizarea pachetului 30-Days Slim cu siguranţă veţi obţine o siluetă seducătoare în doar o lună, deoarece acesta este singurul rezultat posibil obţinut prin acţiunea simultană a produselor extrem de eficiente.