Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Obiceiuri pe care le credeai sănătoase dar nu sunt

14.08.2014

Deprinderile pe care ni le formăm în viața de zi cu zi se transformă în obiceiuri și apoi în timp în stil de viață care ajunge să ne definească și să ne caracterizeze chiar și pe noi ca oameni. Totuși cât de sănătoase sunt unele dintre ele, vei descoperi din rândurile de mai jos.

Stai la sala de fitness până când simți că nu mai poți pentru că doar așa poți slăbi.

Un studiu danez arată că 30 de minute de sport sunt mult mai benefice pentru organism decât 60 de minute. Experții au constatat că un grup de persoane supraponderale care au stat jumătate de oră într-o sală de fitness au reușit să slăbească mai repede și mai mult decât cele care au stat până la o oră.

Bei doar vin pentru că este singura băutură alcoolică benefică pentru organism.

Și de aceasta dată, studiile de specialitate au demonstrat că orice tip de alcool este benefic, cu o singură condiție: dacă este băut în cantități limitate. Astfel, pentru a avea un stil de viață echilibrat, este recomandat ca bărbații să bea 500 de mililitri de bere, 300 de mililitri de vin roșu sau 100 de mililitri de tărie, precum vodcă, whisky sau palincă. Femeilor le este recomandat să bea jumătate din această cantitate, deoarece, genetic, acestea sintetizează o cantitate cu aproximativ 50 la sută mai mică de alcool decât bărbații. 

Nu mănânci ciocolată pentru că îngrașă iar tu vrei să slăbești. 

Total greșit. Studiile recente au arătat că persoanele care mănâncă ciocolată slăbesc mai repede decât cele care au exclus definitiv acest aliment din dieta lor. Experții spun că antioxidanții care abundă în ciocolată ajută la scăderea indexului de masă corporală. Mai mult, ciocolata nu ar trebui eliminată din dietă, deoarece are efecte benefice asupra funcției cardiovasculare, reglând tensiunea. Ai grijă totuși să alegi ciocolata cu peste 70% cacao. 

Mănânci puțin pentru că  vrei să scapi de kilogramele în plus. 

Cercetătorii afirmă că efectul obținut în urma unei cure draconice va fi unul de scurtă durată. Astfel, dacă vrei să slăbești sănătos, este indicat să urmezi un regim echilibrat, care presupune să mănânci mai mult: de cinci ori pe zi – trei mese principale și două gustări.  

Periajul dinților după fiecare masă

E unul dintre imboldurile care, teoretic, ar trebui să ne ajute să avem dinți sănătoși. Medicii, însă, avertizează: e cel mai rău lucru pe care îl putem face, pentru că alimentele lasă acid pe dinți, care poate slăbi smalțul, iar un periaj când smalțul e slăbit îl poate distruge complet.