Oul de prepeliță, miracol pentru sănătate

Ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii, astfel că oricând este benefică o cură cu ouă de prepeliţă. Faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă mai multă vitamina B1.

image

Mai mult, ouăle de prepeliţă mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu. Sunt excelente pentru revitalizarea organismului la orice vârstă, au efect benefic în perioada postnatală, după intervenţiile chirurgicale şi radioterapii, în cazurile de anemie, spasmofilie, migrene şi astenie nervoasă

Beneficiile curelor cu ouă de prepeliță

  • Curele cu ouă de prepeliță ajută în revenirea spectaculoasă după perioade de stres și epuizare, după intervenții chirurgicale și radioterapii.
  • Curele pre și post natale ajută la nașteri fără durere și la alăptare îndelungată.
  • Cura cu aceste ouă reglează aciditatea gastrică și digestia, protejează celulele nervoase, îmbunătăţînd memoria și coeficientul de inteligență.
  • Are efect pozitiv în tratarea bolilor de rinichi, ficat și biliare, oftalmologice și ORL.
  • Revitalizează organismul indiferent de vîrstă și prelungesc viața, rezolvă anemii, spasmofilii, migrene și astenii nervoase.
  • Oul de prepeliță este un anabolizant hormonal excelent și un reglator metabolic cu acțiune largă.
  • Reface organismul şi reglează nivelul zahărului din sînge în caz de diabet.
  • Ajută foarte mult în cazuri de impotență sexuală, astm bronşic, tuberculoză, hipercolesterolemie, rinită alergică, alergii și eczeme.
  • Întărește imunitatea organismului și reglează tulburările de greutate și de creștere.
  • Catalizează procesul de dezvoltare a copiilor întărește organismele slăbite;
  • Ouăle și carnea de prepeliță îmbunătăţesc funcționarea inimii;
  • Este eficient în reglarea sistemului nervos

Ouăle de prepeliță taie pofta de mâncare.

Persoanele care doresc să dea jos numai câteva kilograme nu trebuie să mai țină cură de slăbire dacă vor decide să consume ouă de prepeliță. Dacă bei câte cinci ouă crude dimineața, pe stomacul gol, până la orele 15 sau 16 nu-ți va mai fi foame. Ele taie pofta de mâncare, dar în același timp te hrănesc și îți furnizează energia de care ai nevoie în fiecare zi.   

În funcție de metabolismul fiecăruia, cura pentru slăbit cu ouă de prepeliță se poate ține până când ai ajuns la greutatea pe care ți-o dorești. În schimb, în cazurile de obezitate trebuie ținută totuși cura cu 240 de ouă pentru ca rezultatele să fie vizibile.

Cum se consumă ouăle de prepeliță?

Ouăle se iau crude, înțepând-le și sorbindu-le direct din găoace sau sparte și amestecate cu produse naturale : miere de albine, lămâie, brânză de vaci proaspătă. 
Ouăle se iau dimineața, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. După 20 de zile de pauză cura se poate repeta. Ele se păstrează în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheța. Cantitatea ce trebuie consumată se scoate de cu seara din frigider, pentru a fi digerată la temperatura camerei. 

Ouăle fierte de perpelita, doar atât cât albuşul să se întărească, sunt mai igienice, aproape nealergice şi fără acţiune de anihilare a biotinei. Ele sunt indicate mai ales în anemie, convalescenţă şi stres. De asemenea, pot înlocui în alimentaţia dietetică oul de găină. Se indică administrarea a unui ou moale de prepeliţă pe zi chiar şi pe perioade lungi de timp (30-40 zile), dacă nu există contraindicaţii.

Mod de administrare:

Cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi până în a 25-a zi câte 5 ouă.
Cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi și până în a 49-a zi, se iau câte 5 ouă pe zi. 

Vîrsta

Cantitatea de ouă

Schema curei

Durata curei                      

1-3 ani

60 de ouă

Cîte 2 ouă zilnic

30 de zile

3-7 ani

60 de ouă

Cîte 3 ouă zilnic

20 de zile

8-10 ani

90 de ouă

Cîte 3 ouă zilnic

30 de zile

11-15 ani

120 de ouă

În primele 4 zile - cîte 3 ouă/zi;

Între a 5-a și a 30-a zi - cîte 4 ouă/zi;

În a 31-a zi - 3 ouă, iar în a 32-a zi - 1 ou.

32 de zile

Adolescenții

(16-18 ani)și adulții

120 de ouă

Se respectă schema de mai sus, dar în a 25-a și a 26-a zi se iau 3, respectiv 2 ouă/zi.

26 de zile

Numai la adulți 

240 de ouă

În primele două zile - cîte 3 ouă/zi;

În a treia zi - 4 ouă/zi;

Începînd cu ziua a patra, pînă în a 48-a zi inclusiv - cîte 5 ouă/zi;

În a 49-a zi - 3 ouă/zi;

În a 50-a zi - 2  ouă/zi.

50 de zile

După o pauză de 20 de zile cura se poate repeta

În timpul curei sunt interzise băuturile alcoolice!

Cura cu ouă de prepeliţă în scop curativ

Cura de ouă de prepeliță se indică mai multor afecțiuni, în dependență de care se va alege cura cu numărul de ouă respective:

Cura de 120 de ouă se indică afecțiunilor:

Hipertensiune arterială

Ulcer-gastrită 

Tulburări digestive

Conjunctivite

Urticării

Tuse convulsivă

Catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor

(cu tot ceea ce implică acest proces)

Cura de 240 de ouă se indică afecțiunilor:

Arteroscleroza 

Astm bronsic  
Anemie 

Scleroza coronariană  
Colesterol  
Tuberculoza

Afecţiuni hepatice

Rinichi 

Diabet zaharat

Alergii

Impotenţă

Migrene

Neurastenie

Obezitate

Dizolvă depunerile de colesterol şi împiedică formarea altora

Previne arterioscleroza

Regenerează sistemul nervos

În perioada pre şi post natal 

Oul de prepeliță în cosmetică

Masca pentru un ten strălucitor

Un gălbenuş de ou de prepeliţă se amestecă cu o picătură de ulei de măsline și două picături de zeamă de lămîie. Se întinde pe tenul curățat în prealabil și se lasă să acționeze 15 minute, după care se îndepărtează cu apă calduță sau ceai de mușețel. Redă feței strălucirea și hidratează tenul.

Împotriva calviției (chelirii) și a regenerării firelor de păr slăbite

Se amestecă și se omogenizează bine următoarele ingrediente: 10 galbenușuri de ouă de prepeliță, 2 fiole laptișor-de-matcă, 1 linguriță de miere, 1 vîrf de cuțit de drojdie de bere proaspătă. Se lasă la dospit 24 ore într-o încăpere caldă. Această pastă se aplică pe pielea capului după spălarea cu şampon. Se acoperă capul peste noapte cu un prosop curat, pînă dimineața, cînd părul se spală din nou, de preferință cu ceai de mușețel.

Tratamentul se face pe parcursul a minimum 10 zile, putînd fi continuat fără pauză și fără repercusiuni negative. Dă rezultate la mai mult de 80% din cazurile de alopecie de diferite grade. Pasta rămasă nefolosită se poate păstra la frigider, pînă la întrebuințare, iar albușurile rămase, bătute spumă, sînt un excelent balsam pentru părul sănătos, dîndu-i strălucire.