Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Pericolele Dietei Dukan

05.05.2014

Dieta Dukan este o metodă pe care din ce în ce mai mulți oameni aleg să o urmeze, pentru a câștiga lupta cu kilogramele în plus. Trebuie să știi că regimul alimentar nu este în totalitate lipsit de riscuri. Ba mai mult decât atât, dieta inventată de medicul Pierre Dukan a stârnit adevărate controverse în Franța și a ocupat primul loc, timp de trei ani consecutiv,  într-un top al dietelor periculoase întocmit de dieteticieni britanici.

Începutul dietei și neplăcerile ei.

Prima etapă, care durează de regulă maxim 10 zile și în care alimentația se bazează în totalitate pe proteine , este una foarte restrictivă care produce dezechilibre în organism. Consumul exclusiv de proteine cauzează dereglări ale tranzitului intestinal (constipație). De asemenea în urma digestiei proteinelor rezultă un compus – acid uric al cărui nivel crescut poate duce la apariția unei afecțiuni – guta. Lipsa glucidelor și a lipidelor din alimentație poate cauza dureri de cap, greață, sete intensă, uscarea gurii și letargie.

Produce carențe nutriționale.

Dieta Dukan este periculoasă pentru că NU aduce organismului  toți macro și micronutrienții necesari, iar pe termen lung poate crea carențe grave în organism. De aceea ea epuizează organele interne, cu precădere rinichii, colonul și ficatul, și aduce în organism o avalanșă de anti-nutrienți proveniți din alimentele de origine animală de producție industrială.

Menținerea dietei pe termen lung , extrem de periculoasă.

Nu poți mânca în stilul recomandat de Dukan pe termen lung pentru că riști să te alegi cu boli grave. Deoarece această dietă exclude din alimentație carbohidrații, zahărul și  glucidele, supui organismul zilnic la dezechilibre nutriționale.

Depresia și transpirația urât mirositoare sunt de așteptat  pentru că, mâncând foarte multe proteine și neavând glucidele și carbohidrații de rigoare, amoniacul, care rezultă din metabolismul proteinelor, nu poate fi eliminat în mod natural de organe și atunci iese prin transpirație și respirație pentru că organismul intră în așa-zisa acidoză.  

Apariția depresiei este firească în contextul în care creierul nostru funcționează doar cu glucide și, în momentul în care nu-i dai glucide deloc, intră într-o stare de hiperexcitație, care generează nesomn, nervozitate.

Tu ești tentată să ții dieta Dukan sau vrei să slăbești prin alte metode?