Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Pericolele magneților de frigider

27.03.2015

Îți place să călătorești și să aduni suveniruri din locurile pe care le-ai vizitat printre care și renumiții magneți pentru frigider?  Fii mai atentă la ceea ce achiziționezi.

Aceștia pot fi dăunători în anumite situații. Află din rândurile de mai jos care sunt acestea dar și ce mituri au circulat la un moment dat pe internet referitor la efectele nocive ale lor.

Magneții de frigider și riscul de infarct

Potrivit oamenilor de știință de la universitatea din Zurich, magneții de frigider sunt făcuți din metale care pot crește riscul de infarct, în special în cazul persoanelor care au afecțiuni cardiace preexistente, ce au suferit un implant de pacemaker (stimulator cardiac).

Cei mai dăunători sunt magneții de tipul neodim-fier-bor (NdFeB) care conțin un metal din categoria pământurilor rare ce depășește forța coercitivă și produsul energetic al oricărui magnet cunoscut pana acum. Ele reprezintă generația nouă a magneților ce au la bază metale rare. Dacă persoana care are pacemaker se apropie mai mult de 3 cm de un astfel de dispozitiv riscă să dea peste cap mecanismul stimulatorului  cardiac, survenind infarctul.

Magneții de frigider și copii

Înghițiți, magneții sunt un pericol uriaș pentru copil. Ei ajung sa strivească peretele intestinal într-un anumit punct, oprind circulația sângelui și cauzând necroza intestinului, fapt ce duce la peritonita, adesea mortala. Așadar magneții de frigider sau orice alt tip de magneți sunt absolut interziși pentru copiii mici cu vârsta sub 3 ani.  

Magneții de frigider și cancerul

Recent au apărut o serie de articole pe internet care reiterează descoperirile făcute de un studiu efectuat chipurile la Universitate Princeton din Statele Unite. Studiul invocă faptul că radiațiile magnetice ale magneților influențează alimentele din frigider în sens negativ acestea devenind cancerigene. Universitatea Princeton a dezmințit însă existența acestui studiu, materialul publicat fiind se pare doar o glumă proastă menită să dezinformeze publicul.

În concluzie magneții de frigider nu impun riscuri serioase asupra sănătății fiind siguri de pus pe frigider.  O atenție deosebită se impune doar în cazurile menționate mai sus.

Tu câți magneți de frigider ai acasă?