Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Pericolele statului picior peste picior

12.08.2014

Multe persoane stau picior peste picior acasă sau la birou fără să fie conștienți de riscurile la care se expun. Studiile efectuate de cercetători au scos în evidență o serie de afecțiuni la care te expui dacă vei sta în această poziție prea mult timp. Află din rândurile de mai jos care sunt acestea. 

Favorizează apariția sau agravarea celulitei.

Statul picior peste picior pentru mult timp împiedică circulația la nivelul membrelor inferioare, ceea ce provoacă retenția lichidelor și agravarea celulitei. Ca exercițiu se recomandă mișcarea picioarelor ca și cum ați pedala o bicicletă, timp de 30 de secunde, o dată dimineața și o dată în cursul după-amiezii.

Efecte negative asupra coloanei vertebrale.

Având picioarele încrucișate, toată greutatea corpului se va lăsa pe o singură parte, obligând coloana vertebrală să se adapteze noii distribuiri a greutății și să se forțeze să susțină o greutate prost distribuită. Pe termen lung, aceasta poate să însemne o serie de probleme ale spatelui, cum ar fi o postură greșită, dureri de spate și scolioză și chiar hernie de disc. Este indicat să adoptăm o poziție corectă atunci când stăm pe scaun sau pe canapea, adică drepți cu spatele lipit de spătar.

Statul picior peste picior poate cauza hipertensiune.

Potrivit unui studiu publicat in Blood Pressure Monitoring  această poziție crește cu 7% tensiunea sistolică și cu 2% pe cea diastolică – prin urmare, dacă ești hipertensiv, ar trebui să eviți încrucișarea picioarelor.

Afectează vasele de sânge. 

Un alt efect neplăcut îl are statul picior peste picior asupra vaselor de sânge. Așadar încrucișarea picioarelor predispune la formarea varicelor, în special în zona din spatele genunchiului, dar și mai jos, în partea superioară a gambei. Pentru ca zona de contact a picioarelor este presată, întoarcerea venoasă este îngreunată, de aceea se pot forma varicele, dar și cheagurile de sânge.