Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Plante care țin țânțarii la distanță

20.06.2014

Vara a sosit deja și odată cu ea, natura ne aduce pe lângă frumusețea soarelui prietenos și a florilor cu mireasmă îmbietoare, o serie de insecte de care este bine să ne protejăm pentru că pot transmite boli grave. Dintre acestea, țânțarii sunt poate cei mai agresivi deoarece se hrănesc cu sânge iar ciupitura lor creează umflături și mâncărime. Îți prezentăm în lista de mai jos o serie de plante care te vor ajuta să ții la distanță țânțarii de locuința și grădina ta.

Lemongrass este una dintre cele mai eficiente plante împotriva țânțarilor, întrucât aceștia nu-i suportă mirosul. Această plantă crește foarte ușor și nu necesită o îngrijire specială. Prosperă magnific direct in bătaia soarelui sau atunci când este pusă parțial la umbră. Poate ajunge la o înălțime de pana la 1m.  Mai poți folosi cu eficiență și ulei esențial de lemongrass.  Acesta poate fi turnat în candele exterioare și felinare, pentru a răspândi aroma puternică pe o distanță cât mai mare.

Crăițele secretă substanțe nocive pentru insecte și nematode ( viermi cilindrici). Frunzele și florile sale înlătură cu eficiență țânțarii datorită unei substanțe numite Pyrethrum, un ingredient care se găsește în majoritatea insecticidelor și care va ține ”zburătorii” la distanță.

Gălbenelele.  Flori colorate care înfloresc odată pe an, gălbenelele emană un miros intens și respingător pentru țânțari. Ele se dezvoltă cel mai bine sub razele calde ale soarelui de aceea este bine să le cultivi într-o zonă unde să se poată bucura de acesta cel puțin cinci ore pe zi. Ele pot fi montate și în ghivece și plasate pe pervazul geamului. Vei vedea cum țânțarii se feresc de ele.

Busuiocul. Daca alegi sa plantezi busuioc, ai doua mari avantaje: ții țânțarii la distanță și folosești frunzele pentru gătit. Există mai multe tipuri de busuioc, așa că alege-l pe cel care îți place mai mult.

Menta. Mirosul mentei ține departe țânțarii și alte insecte. În plus, dacă ai fost înțepată, poți freca o frunzuliță de mentă pe zona respectivă pentru a preveni inflamarea și pentru a calma roșeața. Frunzele de mentă pot fi folosite la ceaiuri, cocktail-uri, prăjituri și tot felul de mâncăruri.

Rozmarinul. Datorită mirosului persistent țânțarii vor ocoli această plantă. Dacă le vei planta la tine în curte sau în ghivece vei atrage fluturii și albinele datorită florilor albăstrii/violet.

Tu ce plante împotriva țânțarilor cunoști?