Prăjitură dietetică cu ciocolată

01.02.2016

În luna îndrăgostiților ai vrea să gătești ”rețete cu dragoste”? Venim în fiecare zi în ajutorul tău cu rețete delicioase și sănătoase, urmărește-ne! 

Ingrediente pentru blat:

  • ¾ cană pudră de cacao
  • ¼ cană proteine sub formă de praf
  • 1 cană fulgi de ovăz mărunțiți bine
  • ¼ cănă sirop de arțar sau de agave
  • ¼ cană ulei de cocos
  • ½ cană nucă măcinată
  • ¼ lingură praf de vanilie
  • Un vârf de cuțit de sare de himalaya

Ingrediente pentru cremă:

Pentru decor:

Preparare:

Prima dată se pregătește blatul prăjiturii. Se amestecă toate ingredientele pentru blat (prima dată cele uscate, apoi se adaugă cele lichide). Amestecul rezultat se tasează într-o formă de tort.

Pentru cremă se începe cu alunele indiene care se hidratează timp de 3 ore. Apo se scruge apa de pe ele și se amestecă cu restul ingredientelor în blender până se obține o pastă tartinabilă. Se pune crema peste blatul tortului și se lasă la frigider peste noapte.

Cu jumătate de oră înainte de servire se scoate din frigider și se presară boabele de cacao.