Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Reguli de păstrare a alimentelor în sezonul cald

12.08.2014

Vara, datorită căldurii, majoritatea alimentelor tind să se altereze mult mai repede din cauza temperaturilor ridicate. Din acest motiv trebuie să iei în calcul câteva reguli folositoare de păstrare a acestora. Îți prezentăm în rândurile de mai jos care sunt acestea alături de sfaturi pentru o cât mai bună depozitare și păstrare a alimentelor în sezonul cald.  

  • Păstrează fructele, cum ar fi strugurii, în pachete perforate, în frigider. Fructele, precum bananele, pepenii, prunele etc., pot fi refrigerate după ce au ajuns la nivelul maxim de coacere pentru a le prelungi valabilitatea cu o zi sau două. 
  • Daca plănuiești să păstrezi ouăle mai mult de o lună, unge-le coaja cu o pensulă înmuiată în ulei de gătit. Acesta le va împiedica să se descompună prea devreme. 
  • Păstrează supele în frigider pentru scurt timp întrucât apa este cel mai propice mediu pentru dezvoltarea microorganismelor pe perioada verii. 
  • Pungile din hârtie sunt ambalaje grozave pentru a păstra la frigider lămâile sau ardeii. Frunzele proaspete de coriandru si alte asemenea plante se păstrează proaspete o perioada mai îndelungată daca sunt puse în hârtie de ziar. 
  • Păstrează un echilibru între uscăciune și umezeală. Salata verde, rucola, lăptuca și celelalte tipuri de verdeață nu trebuie expuse la umezeală. Pentru a fi păstrate corespunzător, acestea se depozitează în pungi de plastic. Plasticul le face să-și păstreze nivelul de umiditate din frunze, deoarece aerul rece din frigider le poate usca excesiv. 
  • Folosește metode alternative de depozitare. În loc de frigider, poți depozita legumele, fructele și verdeața de vară în alte moduri. Pătrunjelul și mărarul pot avea propriile vaze de bucătărie, unde sa ții verdeața în apă. Trebuie schimbata însă apa ca la flori, altfel frunzele se vor îngălbeni.  
  • Daca ai o cămara răcoroasă și întunecoasă, folosește-o pentru depozitarea roșiilor. Acestea se vor păstra mai bine aici decât în frigider. În general, este nerecomandat să ții roșiile în frigider pentru ca își schimbă textura și gustul.