Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Riscurile antiperspirantelor

21.08.2014

Îngrijirea personală pe timpul verii este absolut necesară pentru a reduce impactul nociv pe care căldura toropitoare și razele soarelui le pot avea asupra organismului.  Cei mai mulți dintre noi recurgem la tot felul de antiperspirante fără să cunoaștem și efectele negative pe care acestea le pot avea supra organismului nostru

Află din rândurile de mai jos ce impact negativ poate avea supra organismului utilizarea acestora mai ales pe termen lung.

Pielea, cel mai mare organ al corpului nostru, este un înveliş viu, dinamic, în continuă transformare, care respiră, absoarbe, elimină, reglează, susţine, protejează. De aceea, absolut tot ceea ce aplicăm pe piele va afecta întregul organism, fiind absorbit, transportat şi acumulat în diferite zone ale corpului. Iată câteva ingrediente din compoziția antiperspirantelor care odată ce intră în contact cu  pielea  devin deosebit de toxice pentru organism.

Aluminiul.

Compușii de aluminiu, sau sărurile din aluminiu, sunt așa-zisele ingrediente-cheie din deodorante, fiind conținute în acestea într-o proporție de 10-25%. Acești compuși blochează glandele sudoripare oprind transpirația să ajungă la suprafața pielii. O dată cu ea însă, și toxinele sunt oprite să iasă afară. Multe studii indică compusul Aluminium Zirconium ca toxic pentru sistemele reproductiv și nervos. De asemenea, deodorantele cu conținut de aluminiu sunt puse în legătură cu probleme la glandele sudoripare și la nodurile limfatice.

Parabenii.

Sunt substanţe chimice care sunt folosite drept conservanţi, deoarece inhibă proliferarea bacteriilor şi astfel prelungesc perioada de valabilitate a produselor. Studii diferite au arătat că parabenii au o acțiune estrogenică și produc tulburări endocrine. Ei au fost descoperiți în țesuturile tumorale în cazul cancerului de sân.

Propilenglicol.

În deodorante și antiperspirante, propilenul este folosit ca umectant, pentru a facilita absorbția sărurilor de aluminiu. Studiile arată că propilen glicolul este un puternic iritant al pielii ce cauzează reacţii alergice, chiar și în concentrații scăzute, de numai 2%. Este neurotoxic, cardiotoxic, crește aciditatea în organism și declanșează probleme dermatologice.

Triclosanul.

Triclosanul este un antimicrobian chimical artificial care omoară bacteriile și fungii de la suprafața pielii. Este iritant al pielii și poate duce la izbucnirea dermatitei de contact. 

Soluția Sensilab: Chlorella

Chlorella ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute din organism

BIO Chlorella

Alga minune care vindecă toate bolile

BIO Chlorella

Prețul tău: 69,00 RON

× Închide