Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Riscurile manichiurii cu gel

26.09.2014

Indiferent că vorbim de o ocazie specială sau pur și simplu de îngrijirea de zi cu zi, orice femeie își dorește să fie cochetă. Și cum poți să-ți pui în valoare cel mai bine atuurile dacă nu prin păr, ochi, buze, manichiură și pedichiură?  Există însă din păcate în cadrul procesului de îngrijire și înfrumusețare o serie de proceduri care pot fi deosebit de periculoase pentru sănătatea

Dintre acestea, am ales să vorbim astăzi despre manichiura cu gel, extrem de populară în rândurile doamnelor și domnișoarelor care se preocupă de aspectul fizic fără să fie conștiente de riscurile la care se expun.

Afectează calitatea și duritatea unghiilor.

Procesul manichiurii cu gel, în cadrul căruia un tip special de ojă este întărit și fixat pe unghii prin expunerea la raze ultraviolete, cauzează subțierea unghiei, spun experții, avertizând că există și riscuri pe termen lung pentru sănătate. Chiar dacă acest tip de manichiură este popular pentru rezistența culorilor și a strălucirii, femeile care o folosesc frecvent se plâng de faptul că în timp unghiile încep să se exfolieze ajungând la rupere.

Conține substanțe volatile  care pot să cauzeze probleme respiratorii sau de piele.

Un astfel de ingredient periculos pentru sănătate se numește "methyl methacrylate" și poate să cauzeze probleme respiratorii, precum și iritații la nivelul ochilor și a pielii. Trebuie să știi că acest ingredient este interzis de Administrația pentru Siguranța Alimentelor și a Medicamentelor (FDA), însă el continuă să se regăsească în aceste produse pentru saloanele de manichiură.

Te expune la radiații ultraviolete care pot cauza cancer.

Lampa la care se usucă unghiile cu gel are radiații ultraviolete (UVA), adică este un soi de solar pentru unghii. Specialiștii susțin că majoritatea cancerelor care apar la mâini sunt cauzate de expunerea prelungită la ultraviolete. Fiecare ședință contează și crește riscul de cancer, efectul fiind unul cumulativ. 

Se îndepărtează cu acetonă pură, care poate cauza eczeme.

Oja gel se poate îndepărta doar cu o soluție compusă din 100% acetonă pe care o găsim doar în saloanele de înfrumusețare. Unghiile trebuie ținute în această soluție, lucru care poate să declanșeze anumite reacții alergice, cum ar fi eczemele.

Tu cât de des îți faci manichiura cu ojă gel?