Arde intens grăsimile și modelează corpul

1+1 GRATIS

Riscurile slăbirii rapide.

10.10.2014

Când vine vorba de slăbit, cu toții ne dorim să pierdem în greutate cât mai repede cu putință însă deseori nu ne gândim la consecințele pe care acest lucru îl poate avea asupra sănătății noastre. 

Folosim ceaiuri pentru slăbit, prafuri, plante, uleiuri, hormoni și foarte multe diete, majoritatea neverificate științific nici din punct de vedere al eficienței, dar nici al efectelor secundare. Iată în rândurile ce urmează care sunt principalele riscuri la care îți expui organismul atunci când vrei să slăbești prea repede!

Dezechilibre hormonale.

Scăderea bruscă în greutate afectează dozajul hormonilor care se destabilizează, ceea ce poate duce la apariția unor afecțiuni precum hipertiroidie caracterizată prin - insomnie, anxietate, slăbiciune musculară sau hipotiroidie cu simptome precum ten palid, cădere a părului, piele uscată și crize de spasmofilie. Astfel de dereglări pot duce pe termen lung chiar și la infertilitate.

Distrugerea rețelelor de colagen pe fondul lipsei vitaminei C și a carențelor proteice.

Colagenul intră în structura țesutului subcutanat dar formează totodată și matricea de susținere a celulelor în cadrul unui țesut. Practic, structura tuturor țesuturilor cu baza de colagen este afectată. Cele mai vizibile sunt efectele la nivelul pielii, când încep să apară ridurile, celulita, căderea părului, apariția vergeturilor, îmbătrânirea pielii, descuamarea intensă, apariția iritațiilor, a urticariei, îmbătrânirea tenului, aspectul de “piele lăsată”, cearcăne etc.

Apariția pietrelor la fiere.

Schimbările de alimentație pot determina o creștere a nivelului de colesterol din sânge, influențând-se astfel activitatea bilei, colesterolul suferă o “solidificare”, care se traduce prin formarea pietrelor.

Afectarea sistemului imunitar.

O dietă săracă în proteine va determina, inevitabil, o scădere a capacității de apărare a organismului. În lipsa lor corpul nostru nu va mai produce suficienți anticorpi și astfel vei fi expusă  la o serie de afecțiuni. Totodată, și puterea de concentrare va fi mai mică, și-ți va fi din ce în ce mai greu să duci la bună îndeplinire sarcinile zilnice.

Slăbește frumos și sănătos!