Salate de vară senzaționale

Hormonii care te îngrașă!

Află aici

Salate de vară senzaționale

04.08.2014

Vara este sezonul în care salatele se consumă cel mai mult. Salatele conţin o sursă enormă de vitamine cum sunt: vitamina A, B1, B2, B9, C, K, potasiu, magneziu, iod, fosfor, cupru sau zinc.

Descoperă beneficiile unor salate de vară senzationale, care te vor ajuta să-ți detoxifici organismul și să arzi caloriile.

Salata cu cartofi şi ierburi. Salata cu cartofi şi ierburi  se prepară uşor, este sănătoasă şi are o aromă aparte. Aveţi nevoie de: patru cartofi medii; o lingură zeamă de lămâie; un căţel de usturoi; o lingură de oregano; o lingură de pătrunjel; o linguriţă de rozmarin; două linguri ulei de măsline; sare şi piper

Salată de castraveţi.  Salată de castraveţi se serveşte ca însoţitor pentru preparate din carne la grătar. Poate fi servită şi simplă, cu brânză rasă şi lipie sau faimoasa salată tzatziki cu iautr, usturoi și mărar.

Salata cu roşii şi mozzarella. Salata de roşii cu mozzarella se serveşte alături de preparate din carne la grătar, sau simplă, cu foccacia. 

Salată de pătrunjel şi lăptucă este una dintre cele mai simple salate pe care le poţi prepara acasă. După ce ai cumpărat lăptuca şi pătrunjelul, tot ce mai ai de făcut trebuie să te gândeşti doar cum vrei să mănânci aceasta salată, care în afara faptului că este una foarte simplă, este şi plină de vitamine. Se serveşte rece fie simplă, fie alături de o altă mâncare.

Salată de spanac. Se spală spanacul şi se taie julien. Se curăţa 3 ridichi de coajă şi se taie feliuţe subţiri. Amestecăm spanacul  şi ridichile într-un castron de salată împreună cu sarea, zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline.

Salată de vară cu pepene şi mure, se curăţa pepenele de coajă şi se taie cubuleţe şi apoi se pun într-un bol. Se spala o ceaşcă de mure proaspete şi se pun peste pepene. Acestea se vor stropi cu suc de lămâie, se adăugă şi miere după gust şi se amestecă uşor. Decoraţi salata cu frunze proaspete de mentă.

Salata grecească de sfeclă, se pun 2 kilograme de sfeclă la fiert, apoi se lasă la răcit. Se curăță sfecla de coajă şi se taie în bucăţi de mărime potrivită. Separat, într-un blender puneţi sucul de lămâie, uleiul, usturoiul, iaurtul, sarea şi piperul şi se mixează până obţineţi un dressing cremos. Se toarnă sosul peste sfecla, apoi decorate salata cu pătrunjel tocat şi fistic.

Salată de dovlecei şi roşii la grătar. Aceasta salată se potriveşte cu preparate din peste, dar se poate servi şi simplă. Se spala dovleceii, apoi se feliază pe diagonal, pentru a obţine felii mai lunguieţe, şi se aşează pe grătar. Se rumenesc după plac, apoi se scot pe platou. Roşiile se spală, se taie în jumătate şi se pun şi ele la grill. Se aşează salata pe platouri, adăugaţi usturoiul tocat şi verdeaţă proaspătă. Serviţi salata stropită cu ulei de măsline şi oţet.

Salată de fructe de vară, spălaţi fructele, curăţaţi-le de coajă, apoi tăiaţi-le cubuleţe. Puneţi cubuleţele de fructe într-un bol încăpător, stropiţi-le cu suc de lămâie şi presăraţi zahăr peste ele. Amestecaţi uşor, apoi adăugați şi frunzele  tocate de busuioc.

Salata bulgărească. Se fierb 2 ouă, se spala legumele şi se feliază. Salata se va rupe cu mâna, pentru a nu se oxida, brânza şi şunca se taie cubuleţe. se pune un strat de salata pe farfurie, peste care adăugăm feliile de roşii, castraveţi, ardei, ridichie,ceapă. Adăugăm cubuleţele de brânză şi şuncă, măslinele şi oul tăiat feliuţe. Asezonam cu sare, piper, ulei de măsline şi o linguriţă de oţet.